Presa locala denunta tentativa de cenzura din partea gcs

In numele presei locale din Romania, jurnalisti si redactii grupate in comunitatea PressHub, protestam ferm fata de ultimele demersuri de la nivel guvernamental, menite sa ascunda adevarata dimensiune a raspandirii coronavirusului de tip nou COVID-19 in Romania. 

Incercarea de a ascunde raspandirea cazurilor pe judete si directivele adresate prefectilor, de a nu informa presa, constituie incalcari grave ale libertatii de exprimare.

Suntem de acord cu necesitatea unei informari corecte a populatiei, a combaterii fenomenului stirilor neconfirmate si al dezinformarilor, care, in situatii de criza cum este cea de acum, provoaca reactii negative si panica. De aceea consideram ca o informare corecta, fara tentativa de a ascunde aspecte ale crizei, este  absolut necesara. 

Mass-media se manifesta ca un partener loial si bine intentionat al autoritatilor in campania de comunicare pe timp de criza. Tocmai de aceea, consideram ca nu se justifica asemenea decizii de ascundere a realitatii si de cenzura din partea Guvernului, care provoaca neincredere si in ultima instanta, reactii de panica in randul populatiei. Dorim sa ajutam, suntem determinati sa fim in primul rand al efortului conjugat pentru a gestiona criza si de aceea cerem sa fim respectati si sa nu fim mintiti.

Lista zonelor cele mai riscante pentru COVID-19
Citeste
Al doilea roman infectat cu coronavirus, un barbat din maramures, s-a vindecat
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.