Preot din baia mare, inger pazitor pentru varstnici in pandemie

In plina pandemie de coronavirus un preot din Baia Mare ofera o lectie de umanitate. Pentru a proteja categoriile vulnerabile la noul coronavirus, parintele ortodox face cumparaturi pentru persoanele varstnice.

Si nu vorbim doar de alimente de baza, ci si medicamente. Tot pentru a-i proteja pe varstnici, duhovnicul merge la laboratoarele medicale pentru a ridica analizele acestora.

Pandemia i-a inchis biserica, dar asta nu inseamna ca preotul Gavra someaza. Parintele din Baia Mare ia in serios juramantul de a-si ajuta semenii. Cat e ziua de lunga se intereseaza de nevoile enoriasilor. Este un sprijin in special pentru cei bolnavi.

Doamna Marioara are 69 de ani. A suferit deja sapte operatii si s-a mutat de la Targu Lapus in Baia Mare pentru a fi mai aproape de Sectia de Oncologie a Spitalului. Este singura, departe de cei doi fii, plecati la munca in Spania, iar ajutorul preotului este o binecuvantare.

Marioara Mutiu: Pe internet am gasit ca nu stiam, desi ne cunosteam, dar n-am stiut pana nu am vazut despre cine-i vorba, si m-a ajutat. Si la medicul de familie dupa reteta, la oncologie dupa referat, dupa tot ce mi-a trebuit, ca nu ma puteam deplasa.

In situatia Marioarei este si familia Nechita din Baia Mare. De cand a lovit pandemia de coronavirus cei doi soti nu mai ies din casa. Duhovnicul s-a oferit sa le cumpere medicamente.

Preotul slujeste de aproximativ 11 ani la Parohia Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Baia Mare si de un deceniu este presedintele unei asociatii non-profit.

A pornit o campanie de ajutorare pe internet, dupa care a lipit in scarile de bloc afise pentru ca cei varstnici sa stie unde sa apeleze cand au nevoie de ajutor. Iar in Saptamana Mare, duhovnicul ii alina pe varstnici si cu puterea vindecatoare a cuvintelor.

Bogdan Gavra, preot: Cu acele ganduri cu care intotdeauna in saptamana mare, ganduri de iertare, ganduri de rugaciune, ganduri de primire in casele lor, in sufletele lor, a luminii care trebuie sa lumineze nu numai in noaptea de inviere, ci trebuie sa lumineze in fiecare suflet, in orice moment.

Cu ajutorul asociatiei pe care o conduce preotul a reusit sa stranga fonduri si pentru achitionarea a doua sisteme de ventilatie. Acestea urmeaza sa fie donate spitalelor din municipiul Baia Mare.

Comenteaza cu Facebook

Coronavirus, 16 aprilie 2020: Maramuresul are in continuare 55 de cazuri , 1.357 vindecati, 387 decedati si 243 la ATI
Citeste
Depistati in trafic de politisti conducand un autoturisme neinmatriculate si fara permis de conducere, accident in rodina
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.