PRELUARE EMM: Li se rupe de familia baimareana. Liberalii tin in continuare intalniri cu alegatorii desi in staful de campanie a fost confirmat al doilea caz de COVID-19

Liberalii calca pe cadavre pentru a accede in Primaria Baia Mare si nu ii intereseaza daca in demersul lor imbolnavesc pe cineva. Unul dintre liderii liberali a fost confirmat ca infectat cu noul coronavirus, dar impasibili la consecinte, restul echipei continua intalnirile electorale. Este al doilea caz confirmat si internat din PNL Maramures, dar nimic nu opreste "Echipa lui Bogdan" sa imprastie COVID-19 in Municipiul Baia Mare, in Judetul Maramures si chiar la nivel national, potrivit eMaramures.ro.

Chiar in cursul zilei in care liberalul infectat a fost internat in spital, Mircea Cirt impreuna cu mai multi colegi lua la pas unul dintre cartierele baimarene pentru a cersi voturi. Asta desi a fost contact direct al celui infectat si posibil purtator al noului coronavirus.

Potrivit protocoalelor medicale, Cirt, dar si restul liberalilor care au fost contacti directi ai celui infectat ar trebui sa se autoizoleze pentru 14 zile. Consecintele legale ale nerespectarii acestor protocoale sunt dure.

,,Nerespectarea masurilor de carantina sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda", se arata in art. 352 alin. (1) , Cod penal.

"Este irelevant daca persoana fata de care s-a luat masura carantinarii/spitalizarii sufera sau nu de boala infectocontagioasa (de COVID-19). Cat timp nu respecta aceasta masura, va savarsi infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor", spune casa de avocatura Iordachescu si asociatii.

In consecinta, cineva nu-si face treaba, in speta Directia de Sanatate Maramures care pana la aceasta data nu a realizat o ancheta epidemiologica si nici nu a emis un punct de vedere oficial legat de acest caz, iar liberalilor li se rupe de sanatatea baimarenilor, desi pe retelele de socializare sustin sus si are contrariul.

Potrivit postarilor publicate pe pagina de socializare - unde deja se semneaza ,,Noul primar Baia Mare", in cursul zilei de miercuri, timp de trei ore, Mircea Cirt s-a intalnit cu baimarenii in Parcul Mara, statuia Bratianu, Parcul Policlinicii 2, Parcul din fata scolii Lucian Blaga, Parcul Central. Mesajul este unul clar: "Va astept, alaturi de consilierii mei". Iar maine are programate alte intalniri.

Orice alte comentarii sunt inutile. Oare domnul Cirt isi va asuma eventualele imbolnaviri?

IPJ Maramures, echipele de control care iau zilnic la puricat institutiile de stat, pietele si unitatile de alimentatie publica ar trebui sa se sesizeze din oficiu si sa aplice legea si in acest caz. Asteptam cu interes sporit sa vedem transparenta, respectarea legii si tratament egal pentru toti cetatenii judetului.

Sursa eMaramures.ro

Articolul PRELUARE EMM: Li se rupe de familia baimareana. Liberalii tin in continuare intalniri cu alegatorii desi in staful de campanie a fost confirmat al doilea caz de COVID-19 apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Liga 1 feminin debuteaza duminica, 6 septembrie. Ce echipe vor juca in competitie
Citeste
Suspect de COVID-19, agresiv cu medicii si jandarmii. A primit doua amenzi in mai putin de o ora
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.