PRELUARE ACTUALMM.RO: Ucigasul fetei de 18 ani din Viseu de Sus, mama a doi copii, a avut discernamant. El fost arestat preventiv

Revenim cu noi detalii despre oribila crima petrecuta zilele trecute intr-o cabana parasita din Viseu de Sus, unde Bianca, o tanara de numai 18 ani, mama a doi copii, a fost ucisa intr-un mod barbar de catre fostul sau concubin.

Claudiu Zelujec a fost internat pana ieri la Spitalul de Psihiatrie din Sighetu Marmatiei, unde a fost supus examinarii psihiatrice de catre medicii specialisti. Rezultatul a fost urmatorul: barbatul avea discernamant la momentul producerii crimei. Acesta a fost retinut ieri, 16 iunie, iar astazi a fost prezentat in fata instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, urmand ca in cursul zilei de azi judecatorii sa isi pronunte decizia.

"A venit rezultatul expertizei, s-a concluzionat ca are discernamant. A fost retinut in cursul zilei de ieri si astazi a fost propusa arestarea preventiva a inculpatului. Urmeaza ca astazi sa aflam ce va hotara instanta de judecata", ne-a declarat Bogdan Gabor, Prim-Procuror Adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures.
Magistratii au dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile.

Crima a avut loc in data de 6 iunie, intr-o cabana parasita din padure, pe raza orasului Viseu de Sus. Fostul concubin al Biancai ar fi atras-o pe aceasta in imobil cu motivul ca ar vrea sa ii dea niste mancare pentru copii. Surse din ancheta arata ca barbatul a batut-o crunt pe tanara, apoi ar fi strangulat-o cu o sarma. Imediat dupa crima, Claudiu Zelujec ar fi incercat sa se spanzure, insa a fost prins la timp de catre politisti. Trupul tinerei mame in varsta de 18 ani a fost gasit de catre un cioban, care de altfel a si alertat autoritatile.

ACTUALIZARE

La data de 17.06.2020, Tribunalul Maramures a admis propunerea Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 17.06.2020, pana la data de 16.07.2020, inclusiv, a inculpatului X, in varsta de 24 de ani, fara antecedente penale, cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de omor, prevazute de art. 188 raportat la art. 199 alin. 1 Cod penal.

Pentru a dispune masura arestarii preventive a inculpatului, instanta a retinut ca in cauza exista indicii temeinice care sa justifice suspiciunea rezonabila privind savarsirea infractiunii de omor asupra concubinei sale.

Fapta s-a realizat pe fondul unor altercatii, in data de 6 iunie 2020, la locul numit ,,Stana lui Marcel", aflat intr-o zona impadurita de pe raza orasului Viseu de Sus, judetul Maramures, victima fiind stransa cu mainile de gat si ulterior strangulata cu o sarma.

Hotararea Tribunalului Maramures poate fi contestata in termen de 48 de ore de la pronuntare.

Sursa: ActualMM.ro

Citeste si

Articolul PRELUARE ACTUALMM.RO: Ucigasul fetei de 18 ani din Viseu de Sus, mama a doi copii, a avut discernamant. El fost arestat preventiv apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

ACtIUNI LA SIGHET: Politistii Biroului de Ordine Publica au aplicat amenzi de 9.000 de lei
Citeste
Trei minori din Somcuta Mare, identificati dupa ce au furat produse dintr-o pivnita si dintr-o toneta de produse lactate
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.