PRELUARE ACTUALMM.RO: Paza Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare s-ar putea schimba cu una mai scumpa, in timp ce pacientii asteapta in frig

Nu ne putem pronunta (inca) cu privire la calitatile administrative ale proaspatului instalat in functia de conducere a Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan, insa este un lucru cert ca nu a inceput cu dreptul. Ca este vorba despre vreo coincidenta sau nu, ramane sa decideti voi in urma faptelor pe care vi le prezentam mai jos.

Asadar, trecem la subiect: este vorba despre schimbarea firmei care asigura servicii de paza la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare, dupa ani de zile. Asta nu ar fi o problema, daca posibila noua firma de paza nu ar taxa spitalul (implicit Consiliul Judetean, care administreaza unitatea spitaliceasca) cu suma de aproximativ 100.000 de euro in plus fata de firma precedenta.

Concret, licitatia din acest an a fost castigata tot de catre SRL-ul care asigura Spitalului aceste servicii de ani de zile. Dar, pentru ca 100 de mii de euro sunt o suma de neglijat pentru unii si pierderea nu e o solutie, firma pierzatoare a contestat decizia la Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, care a solutionat cererea printr-o hotarare in care obliga beneficiarul sa reanalizeze ofertele. De precizat este si faptul ca cea care se preconizeaza a fi noua firma de paza a spitalului are ca proprietar un cunoscut membru al PNL din Baia Mare.

Surse din cadrul spitalului au declarat pentru Emaramures ca se fac presiuni puternice in randul conducerii Spitalului de Urgenta pentru ca, in urma reanalizarii ofertelor, sa atribuie contractul firmei detinute de penelistul baimarean. Ca sa intelegeti contextul, aceasta situatie a schimbarii unei firme de paza este prioritatea noii administratii judetene in mijlocul celei mai negre perioade a pandemiei in Romania si in timp ce pacientii maramureseni isi asteapta afara, in frig, dreptul de a fi tratati.

Ramane de vazut daca cei din conducerea spitalului vor ceda presiunilor liberale (implicit noilor sefi administrativi) de a ceda contractul firmei de paza care cere mai mult. Putem constata ca, intr-adevar, Ionel Bogdan pune Maramuresul pe "roate", insa nu e tot una daca urcam la deal sau o luam la vale.

Pe final, va prezentam o imagine transmisa zilele trecute de catre un cititor al ActualMM.ro, in care se poate observa cum pacientii (unii dintre ei persoane in varsta) asteapta la rand, in frig si in picioare, sa intre in spital din cauza masurilor anti-covid. Imaginea baimarencei a fost insotita de urmatorul mesaj:
"De o ora nu mai misca nimic. Coada aceasta pe care o vedeti e asa de fix o ora. Bolnavii tremura de frig, sunt persoane care stau de 2 ore la coada la 6 grade. Nici la baie nu te lasa sa mergi daca nu ai internarea facuta. Pai cum Dumnezeu sa am internarea daca stau de 2 ore la coada?", a declarat femeia.

ActualMM.ro

Articolul PRELUARE ACTUALMM.RO: Paza Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare s-ar putea schimba cu una mai scumpa, in timp ce pacientii asteapta in frig apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

DN18B - SI-AU VAZUT MOARTEA CU OCHII: Un autotren s-a "frecat" de un autobuz plin cu muncitori
Citeste
PREOCUPARI IN PANDEMIE – Paza Spitalului Judetean din Baia Mare s-ar putea schimba cu una mai scumpa, in timp ce pacientii asteapta in frig
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.