Preluare actualmm

In data de 25 martie va prezentam cazul incendiului produs la Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din sediul IPJ Maramures, de pe strada 22 Decembrie din Baia Mare. Mai exact, o persoana aflata in arest preventiv a dat foc patului din propria camera, incercand probabil sa porneasca un incendiu puternic in sediul Politiei. Unele voci spuneau ca persoana ar fi incercat sa se sinucida, insa aceasta varianta nu a fost momentan confirmata de catre autoritati.

Ce va putem spune, insa, este identitatea incendiatorului: este vorba despre nimeni altul decat C. Cristian Mihai, tanarul baimarean de 21 de ani care, la inceputul lunii martie si-a ucis intr-un mod brutal iubita in varsta de 18 ani, apoi a ingropat-o intr-un camp din judetul Satu Mare. Au existat speculatii cum ca acesta nu ar fi sanatos din punct de vedere mintal , insa a fost declarat apt psihic de catre specialistii psihiatrii din Sighetu Marmatiei.

Intre timp, pana la o sentinta definitiva a judecatorilor, a fost plasat in arest preventiv la sediul IPJ Maramures, in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva. La aproximativ doua-trei saptamani, Cristian a provocat un incendiu in camera de arest, singurul noroc fiind faptul ca angajatii au fost pe faza si au stins imediat flacarile.

ActualMM.ro a cerut Parchetului informatii cu privire la modul in care a reusit acesta sa provoace un incendiu intr-o camera de arest. Azi, 24 aprilie, am primit raspunsul: cu o bricheta. Mai exact, se pare ca legea permite ca orice persoana aflata in arest preventiv sa primeasca, respectiv sa cumpere un numar maxim de doua brichete transparente, pentru fumatori.

Cert este ca, pe langa crima, tanarul de 21 de ani este acum cercetat penal si pentru savarsirea infractiunii de distrugere.

Va redam mai jos raspunsul Parchetului la solicitarea noastra:

Articol preluat: www.actualMM.ro.

Comenteaza cu Facebook

12 artisti de muzica populara, printre care si gemenele folclorului maramuresean, s-au reunit si dedica o piesa celor care se afla in prima linie in pandemie
Citeste
Salajeanca prinsa imediat dupa ce a sustras bani dintr-o casa din Sighet
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.