PRELUARE ACTUALMM: "Regii" soselelor in Maramures, unul dintre motivele pentru care se petrec atatea accidente grave


ActualMM v-a prezentat, periodic, modul in care unii soferi calca in picioare orice urma de lege ori preventie in trafic, punand in pericol atat viata lor cat si a altor participanti la trafic. Astfel de articole au fost publicate de fiecare data in incercarea de a constientiza opinia publica cu privire la problema majora pe care o reprezinta numarul urias de accidente rutiere din judet. Trebuie sa amintim si faptul ca, potrivit statisticilor IPJ Maramures, numarul accidentelor grave petrecute in judet este in crestere de la un an la altul.

Astazi, va prezentam doua cazuri de soferi, filmati de camerele de bord ale altor participanti la trafic, care nu ar avea ce sa caute pe sosele. Imaginile au fost publicate pe un grup de Facebook, starnind diverse reactii din partea celor care le-au vizionat.
In primul clip video se poate observa cum soferul unui SUV, in timp ce se deplasa prin Pasul Gutai, circula efectiv mai mult pe contrasens decat pe sensul sau de mers (nu mai amintim de linia continua) in incercarea de a depasi doua autoturisme care circulau regulamentar in fata acestia. Motivul? Probabil nu i-a convenit viteza de deplasare a celor doua autoturisme. Mai departe, va lasam pe dumneavoastra sa comentati.

In cea de-a doua filmare se poate observa un autoturism marca Volkswagen, intrat intr-o depasire periculoasa la intrarea in orasul Cavnic. Practic, totul a fost la un pas sa se termine dramatic, avand in vedere ca "bizonul" a fost cat pe ce sa loveasca frontal un autoturism care venea din contrasens. Soferul Volkswagenului a reusit sa reintre pe sensul de mers in ultimul moment, si doar pentru ca soferul autoturismului care venea din contrasens, regulamentar, a avut reflexul de a frana la timp.

Aceste doua exemplare filmate in urma cu doar cateva zile de catre participanti la trafic sunt doar cateva exemple din multele care scapa de oprobiul public, respectiv de o posibila sanctiune, dar numarul lor este cu siguranta unul mult mai ridicat. Atat timp cat astfel de "bizoni" vor continua sa puna in pericol vietile oamenilor, chiar si ale lor, prin modul acesta de condus, sa nu ne asteptam ca situatia accidentelor sa se schimbe in urmatorii ani.

Adrian Barbur/ ActualMM

Video: Alex Salajan, BikeRide BikeRide/ Radare Maramures

Articolul PRELUARE ACTUALMM: "Regii" soselelor in Maramures, unul dintre motivele pentru care se petrec atatea accidente grave apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

VESTI BUNE: Discutii intre Vela si omologul ungar. Se vor mentine deschise inca patru puncte de frontiera, pe langa cele opt anuntate initial
Citeste
Concert „Clasicul intre muzica si traditie”, la Muzeul Satului
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.