PRELUARE ACTUALMM: Declaratiile halucinante ale directorului spitalului din Viseu de Sus, in cazul asistentului medical decedat


Au trecut cateva zile de la moartea asistentului medical de la Spitalul din Viseu de Sus. Marius Iuga muncea in sectia spitalului in care erau internate persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2, virusul fiind si cel care i-a sfarsit viata, pe patul sectiei de ATI de la Spitalul Suport din Baia Mare.

In urma aparitiei in spatiul public a acestui caz, liderii institutiilor abilitate au sarit cu declaratii, sa le spunem cel putin interesante. Desi Marius fusese descoperit pozitiv cu virusul, familia acestuia a povestit cum nimeni nu a fost contactat pentru vreo ancheta epidemiologica decat in ziua inmormantarii. Directorul DSP Maramures, dr. Rares Pop, a negat acuzatiile, spunand ca ancheta epidemiologica a fost efectuata corect. Acesta a admis, insa, ca in ziua inmormantarii s-a luat legatura cu familia asistentului pentru a cere datele fiicei acestuia.

De departe cea mai curajoasa declaratie vine din partea directorului spitalului. Vlad Cristian sustine ca cele declarate de catre familie sunt minciuni si ca spitalul pe care il conduce are echipamente in exces, iar personalul se poate testa oricand doreste.
,,Tot ce inseamna cadru medical se testeaza de cate ori doreste, n-au nicio restrictie. Eu i-am rugat ca, de cate ori simt ei ca au avut un contact cu cineva cu covid, sa se testeze. (...) Nu se poate sa obligi personalul sa se testeze. Tine de constiinta fiecaruia. Eu nu stiu daca Marius a avut febra, dar probabil ca atunci cand a avut simptome s-a testat. La Spitalul Viseu, prin grija mea, am avut echipamente in exces, cum avem si acum. Recomandarea mea catre toate cadrele medicale este sa nu faca rabat, sa nu stea opt ore, il arunca si il schimba. Daca familia zice altceva, va mint", a declarat managerul spitalului pentru g4media.ro

Potrivit sursei citate, Vlad Cristian a mai declarat si ca in cadrul laboratorului de la Spitalul din Viseu de Sus se fac in medie 150 de testari Real Time PCR... PE ZI! Ce inseamna asta? Ca aproape jumatate din testele efectuate in Maramures, intr-o zi, sunt la Viseu de Sus.

Exemplu: din data de 14 noiembrie si pana in data de 21 noiembrie, in Maramures s-au efectuat 2.482 de testari Real Time PCR, insemand o medie de 350 de testari pe zi la nivelul intregului judet. Practic, daca ceea ce a declarat managerul spitalului e adevarat, din 2.482 de teste nu mai putin de 1050 sunt efectuate la Spitalul din Viseu.

Am cerut un punct de vedere oficial din partea institutiilor abilitate cu privire la situatia testarilor si cele declarate de managerul spitalului. Vom reveni cu amanunte.

ActualMM

Articolul PRELUARE ACTUALMM: Declaratiile halucinante ale directorului spitalului din Viseu de Sus, in cazul asistentului medical decedat apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Handbal Feminin | O echipa din Rusia si una din Franta vor juca impotriva CS Minaur in EHF European League
Citeste
Deputat Adrian Todoran: Scolile din zonele neafectate trebuie lasate deschise
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.