PRELUARE 2MNEWS.RO: Mandatul lui Todoran la sefia Politiei judetului incepe cu stangul: mascatii au descins la o adresa gresita, intrand peste doi pensionari nevinovati (ACTUALIZARE)

Adaugat in categoria Breaking news
Actualizat

Luni, 21 septembrie 2020, ora 6 dimineata, Baia Mare, strada Plaiului - este cea care se ramifica din strada Ferastraului si urca Dealul Crucii, spre Manastirea greco-catolica a Surorilor Baziliene, cu hramul "Sfanta Maria". Strada linistita, cu case. Linistea e sparta de o descindere a mascatilor (vreo 15 persoane, luptatori de la Serviciul de Actiuni Speciale al Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures), informeaza 2Mnews.ro.

In fata usii casei cu nr. 16, cei din interior sunt somati sa deschida sub amenintarea ca in caz contrar patrund in forta, spargand usa. Usa se deschide. In interior, doi pensionari, sot si sotie, cu varste de 80 de ani si 81 de ani.

Sigur, este o noua descindere la adresa gresita a mascatilor, trimisi aiurea-n tramvai sa caute intr-un loc ceea ce se gaseste in alt loc. Totusi, pentru ca scrie-n foaie (ce multe reglementari avem neschimbate din timpul obtuz al irationalilor!), mascatii respecta mandatul de perchezitie si intorc toata casa. In timpul acesta, sotii pensionari tremura de frica, treziti cu noaptea-n cap, in timp ce barbatul repeta la nesfarsit ca au gresit adresa, ca sunt singuri in casa si ca infractorul pe care-l cauta locuieste nu pe strada Plaiului nr. 16, ci putin mai sus, pe Aleea Plaiului nr. 16 - o straduta care se ramifica din strada Plaiului. Stia asta pentru ca in timp i-au tot venit in posta citatii pentru persoana cautata.

Dupa ce au intors toata casa pensionarilor, politistii au facut procesul verbal, si-au cerut scuze si... au plecat la sediu. Cum? Nu s-au dus pe Aleea Plaiului nr. 16 sa-l ridice pe cel cautat? Au spus ca nu. Pentru ca n-au mandat de perchezitie pentru acea adresa. Aveau doar pentru casa pensionarilor...

La vreo doua ore dupa plecarea mascatilor care au descins la o adresa gresita, pe la ora 9, cand se trezesc cei cu multa treaba, cel cautat de mascati (despre care surse informate 2mnews au precizat ca era cautat pentru infractiuni la regimul armelor si munitiilor) a trecut relaxat pe langa casa pensionarilor perchezitionati. Oamenii sunt in stare de soc, spre seara au chemat medicul...

Familia a contactat deja un avocat si urmeaza procedura legala pentru ca cineva sa raspunda pentru fapt, insa pentru ca este finalul scrierii am sa ofer, gratuit, o informatie sefului Politiei judetului Maramures, comisar sef Ionel Todoran: pentru ca traim intr-un oras atat de haotic condus, TOTI locatarii de pe Aleea Plaiului au inscrise in cartile de identitate ca adresa strada Plaiului. Stiu, nu suntem intr-un trib amazonian, ci in ditamai municipiul resedinta de judet, dar asta-i adevarul: pe cele doua strazi Aleea Plaiului si strada Plaiului se suprapun numerele de case, la fiecare casa aparand doi proprietari diferiti. Sa stiti pe viitor... Cu placere.

citeste articolul integral pe www.2mnews.ro.

ACTUALIZARE – IPJ Maramures

Referitor la aspectele vehiculate in mediul on line, la data de 22 septembrie a.c., cu privire la efectuarea unei perchezitii la o adresa gresita, Compartimentul Relatii Publice din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures este abilitat sa comunice urmatoarele:

La data de 21 septembrie a.c., politistii Serviciului Arme, Explozivi Substante Periculoase au pus in aplicare trei mandate de perchezitie domiciliara, emise de Judecatoria Baia Mare.

Politistii au actionat la adresele indicate in mandate.

Una dintre locatiile la care ar fi trebuit sa aiba loc perchezitia se afla pe o strada din municipiul Baia Mare.

La fata locului, inainte de a demara activitatile specifice, politistii au constatat faptul ca persoana cautata nu locuia la acel imobil si, in consecinta, la locatia respectiva nu s-a efectuat niciun act material de perchezitie.

Conducerea I.P.J. Maramures a dispus efectuarea de verificari, cu privire la conditiile concrete in care s-a desfasurat activitatea, urmand ca in functie de cele constatate sa fie dispuse masuri legale.

Articolul PRELUARE 2MNEWS.RO: Mandatul lui Todoran la sefia Politiei judetului incepe cu stangul: mascatii au descins la o adresa gresita, intrand peste doi pensionari nevinovati (ACTUALIZARE) apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Scoala pe timp de pandemie: 16 unitati de invatamant din Maramures, in scenariul rosu. Vezi lista completa actualizata, adaptata la rata de infectare
Citeste
Fotbal FEMININ: Romania – Croatia, de la ora 19:00, pe PRO X! Meci important pentru vedeta fotbalului feminin, capitanul Florentina Olar
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.