PRELEVARE DE ORGANE LA SPITALUL DE URGENtA DIN BAIA MARE: Doi romani vor revedea lumina zilei, alti doi se vor bucura de o noua viata

Destine salvate in urma gestului altruist facut de o familie din Baia Mare, care a fost de acord cu donarea de organe si tesuturi. Transplantul inseamna VIAtA!

Donarea de organe este, fara indoiala, unul dintre cele mai nobile gesturi, un gest de care romanii, din fericire, n-au fost niciodata straini. S-a intamplat si azi: marinimia si gestul nobil al familiei unui pacient care nu a mai avut nicio sansa, imbinate cu efortul si daruirea echipelor medicale, au facut posibil ca alti semeni aflati in suferinta sa primeasca o noua sansa prin transplant de organe si cornee.

In aceasta dimineata, la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare a avut loc o noua prelevare de organe si tesuturi (cornee), aducand speranta pentru alti pacienti a caror unica sansa este transplantul. Rinichii se vor transplanta in cadrul Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj Napoca, unde o echipa de profesionisti isi va pune in slujba pacientilor intreaga pricepere si va reda bucuria vietii pentru doi oameni. Corneea se va transplanta in cadrul Spitalului Militar Central Bucuresti, redand vederea pentru alti 2 pacienti.

Multumim cu profund respect familiilor donatorilor care in aceste momente de durere au reusit sa gaseasca taria si bunatatea de a darui altora o viata mai buna. Apreciem efortul echipei ATI si de coordonare a Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare, condusa de Dr. Andrei Muresan - kdp si Dr. Adriana Stoicovici- coordonator transplant, precum si sustinerea si implicarea conducerii unitatii sanitare in implementarea si dezvoltarea Programului National de Transplant.
Multumim tuturor echipelor medicale care fac posibila salvarea celor pentru care transplantul reprezinta singura sansa la viata!

Articolul PRELEVARE DE ORGANE LA SPITALUL DE URGENtA DIN BAIA MARE: Doi romani vor revedea lumina zilei, alti doi se vor bucura de o noua viata apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Ziua Europeana a Pasarilor - 24 Mai
Citeste
METEO 24 MAI – Cum va fi vremea astazi in Maramures
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.