PREGATIRI DE SARBATORI: Bradul baimarenilor a ajuns in Piata Libertatii

Si in acest an baimarenii vor avea brad de sarbatori, adus azi de la Ferneziu. Bradul are 24 m, dupa ancorare ajungand la circa 22 m. A fost transportat de la Ferneziu cu trailerul si a fost insotit de un echipaj al Politiei Locale, Biroul Circulatie.

La actiunea de instalare, coordonata de primarul Catalin Chereches si de teful ocolului Silvbic, Calin Lupse, au participat 20 de angajati al Ocolului Silvic Baia Mare.

“Suntem restrictionati din multe puncte de vedere in acest an, in aceasta perioada, in contextul pandemiei. Ultimele luni au fost extrem de grele pentru toti, inclusiv pentru copiii nostri. Ne apropiem cu pasi repezi spre una dintre cele mai frumoase sarbatori, Craciunul, care in acest an, pe majoritatea dintre noi, ne va prinde departe de cei dragi, rude si prieteni aflati in alte localitati sau in strainatate. In toata lumea, inclusiv in Romania, implicit si in Baia Mare, aceasta situatie ne obliga sa reducem pregatirile pe care obisnuiam sa le facem pentru infrumusetarea si impodobirea orasului.
In Baia Mare am demarat lucrarile de ornamentare a catorva zone publice, din dorinta de a oferi totusi cetatenilor un dram de lumina festiva. Virusul acesta a provocat mari distrugeri si a luat inclusiv vieti omenesti. Haideti sa nu permitem totusi sa se transforme si in legendarul personaj din povesti, Grinch. Sarbatorile de iarna sunt modeste in acest an, dar putem totusi oferi un pic de bucurie celor care poarta Craciunul in suflet. Copiilor nostri, dar si copilului din fiecare dintre noi, adulti care nu am uitat sa ne bucuram de lucrurile marunte, dar importante. Piata Libertatii, Piata Cetatii, str Gh. Sincai, Parcul Mara (care pana acum nu a beneficiat de iluminat ornamental), Bd. Unirii si majoritatea sensurilor giratorii sunt impodobite in aceasta perioada.
In Parcul Mara impodobim copacii, iar la sol si suspendat, insiruim sfere luminoase cu elemente 3D, mai exact: oameni de zapada, panouri inscriptionate, reni, ingerasi, cutie de cadou, clopotei. In ceea ce priveste Piata Libertatii, toti pomii vor fi impodobiti, iar decorativele vor fi formate din figurine luminoase montate atat la sol, cat si suspendate. Pe strada Gheorghe Sincai, instalatiile luminoase au fost deja instalate pe copaci.
In Piata Libertatii amplasam, si in acest an, bradul traditional de Craciun, bradul baimarenilor. Pregatiri mai modeste ca in alti ani, menite insa sa ne bucure pe toti in apropierea sarbatorilor. Operatiunea Bradul Baimarenilor a demarat astazi. Acesta are aproximativ 15-20 de metri si va fi amplasat in inima cetatii, in Centrul Vechi, iar dupa ce va fi impodobit, va lumina in semn de iubire si pace. Tot aici vom avea un carusel, iar asociatiile umanitare vor putea sa beneficieze gratuit de spatii, casute pentru desfasurarea activitatilor. Copiii se vor putea bucura de Casuta lui Mos Craciun, amplasata langa brad”, atransmit cu aceasta ocazie pagina de socializare primarul Catalin Chereches.

Articolul PREGATIRI DE SARBATORI: Bradul baimarenilor a ajuns in Piata Libertatii apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

De profesie… infractor: L-a atras casele de marcat din magazinele din Baia Mare si a ajuns dupa gratii. Sirul infractiunilor s-a incheiat in… librarie
Citeste
FOTO, VIDEO: Foc la o casa de pe Dealul Stefanitei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.