POtI DEVENI VOLUNTAR DIGITAL: Aplicatie de cartografiere TrashOut este solutia pentru pastrarea unui mediu curat!

Asa cum ne-am obisnuit de peste 10 ani, Maramuresul este lider la curatenie generala in actiunea organizata de Let's Do It, Romania! sub genericul Ziua de Curatenie Nationala. Anul acesta evenimentul civic trebuia sa aiba loc azi, 17 octombrie 2020.

Situatia impusa de pandemie in care siguranta si sanatatea sunt pe primul loc, au transformat voluntarii de ieri in voluntarii de azi, care acum utilizeaza o aplicatie de cartografiere TrashOut, din aplicatia oficiala World Cleanup Day, pe platform 4B. Acest lucru face posibil ca in continuare cei care iubesc natura sa contribuie prin semnalarea zonelor cu deseuri, folosind aplicatia de identificare, fotografiere si cartare a mormanelor de gunoaie.

Aplicatia de mobil TrashOut poate fi descarcata gratuit din AppStore sau GooglePlay.
Cu ajutorul platformei 4B, voluntarii Let's Do It, Romania! valideaza datele colectate din aplicatia TrashOut (adica zonele cu deseuri raportate), furnizeaza datele de contact ale autoritatilor, monitorizeaza si actualizeaza statusul zonelor identificate, asigurand astfel un dialog permanent cu autoritatea responsabila. Nu voluntarii sunt cei care curata zonele propriu-zis, ci autoritatile responsabile. Prin proiectul 4B autoritatile primesc notificari si sesizari pentru a interveni in a pastra o comunitate curata.

https://www.facebook.com/100044749361189/videos/201749897993321

"Suntem intr-un moment atipic in care actiunile noastre s-au mutat in mediul on-line. In calitate de coordonator judetean Let’s Do It, Romania va adresez rugamintea de a deveni voluntari digitali. Dragostea si respectul pentru natura face parte din noi, iar in contextul actual puteti folosi platforma 4B prin aplicatia TrashOut.

Vorbim de o cartare a gunoaielor print-un simplu click cu telefonul, dar care devine sesizare pentru autoritatile locale. Vorbim de implicare si responsabilitate. Sunt optimista de aceea va dau intalnire la Ziua de Curatenie Nationala in luna mai 2021, cand ne vom vedea fata in fata!", a transmis Pop Silvia – coordonatorul judetean Let's Do It, Romania! din Maramures.

Articolul POtI DEVENI VOLUNTAR DIGITAL: Aplicatie de cartografiere TrashOut este solutia pentru pastrarea unui mediu curat! apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Noi decizii ale CJSU Maramures: In Boiu Mare, Petrova, Viseu de Jos, Ardusat si Recea devine obligatorie purtarea mastii de protectie, iar scolile trec in scenariul 3
Citeste
ACTUALIZARE: Impact violent pe DN 18, in Pasul Hera (GALERIE FOTO)
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.