"porcu" si "raul lux" principalii suspecti in cazul disparitiei ambulantierului din borsa

Ceea ce parea un banal incendiu de masina, ce a avut loc in 24 septembrie 2018 pe strada Aurel Suciu din Cluj-Napoca, s-a transformat, prin munca investigatorilor clujeni, in poveste de film: Masina apartine unui ambulantier din Borsa care schimba sume mari de bani in Cluj-Napoca. Acesta a disparut odata cu incendiul. Doi barbati, Raul Gabriel Timis, zis "Raul lux" si Catalin Danci, zis "Porcu", au fost arestati preventiv, fiind acuzati ca l-au rapit pe proprietar, i-au luat masina si i-au dat foc. Danci si Timis sunt cercetati de Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj pentru savarsirea infractiunilor de lipsire de libertate, talharie si distrugere.

In propunerea de arestare se arata urmatoarele:

In data de 24.09.2018, in jurul orei 22:23, un martor a sesizat prin SNUAU 112 faptul ca autoturismul marca Renault Megane cu numarul de inmatriculare MM29VDM, de culoare gri, parcat pe un spatiu verde adiacent aleii dintre blocurile de locuinte de la nr. 42A si nr. 42B de pe str. Aurel Suciu din mun. Cluj-Napoca, a fost cuprins de un incendiu.

Sesizarea a fost inregistrata la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca cu nr.7174/P/2018 si au fost demarate cercetari privind savarsirea infractiunii de distrugere prev. de art. 253 alin.4 Cod Penal, fiind inceputa urmarirea penala in rem prin ordonanta din data de 24.09.2018.

In urma actiunii intreprinse de echipajul de pompieri sosit la fata locului s-a intocmit procesul-verbal de interventie nr.1149/24.09.2018 prin care s-a concluzionat ca sursa probabila de aprindere a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs in bordul autoturismului. Aceeasi concluzie a fost mentinuta si in adresa nr.2302898/25.10.2018 emisa de I.J.S.U. Cluj ca urmare a unei solicitari de date suplimentare.

Cu ocazia cercetarii la fata locului efectuata de organele judiciare din cadrul Sectiei 3 Politie Cluj-Napoca s-a stabilit ca habitaclul vehiculului a ars in integralitate, iar geamurile portierelor si parbrizul erau sparte. Nu au fost identificate mijloace materiale de proba. Cu ocazia acestei examinari criminalistice nu au fost deschise portbagajul si capota intrucat erau blocate de elementele din plastic topite in urma incendiului.

In urma interogarii bazelor de date ale Politiei Romane s-a stabilit ca proprietarul autoturismului distrus de incendiu este numitul Vlad Ioan, domiciliat in orasul Salistea de Sus, ….., judetul Maramures.

In data de 27.09.2018 locuia impreuna cu sotia in orasul Borsa, … Maramures, iar la data de 26.09.2018 sotia sa a depus o sesizare la aceasta unitate de politie prin care a reclamat disparitia sotului Vlad Ioan din data de 24.09.2018, totodata mentionand ca persoana disparuta avea asupra sa o suma importanta de bani, intre 50.000 si 100.000 lei. Cu ocazia sesizarii disparitiei la Politia Orasului Borsa, persoana vatamata Vlad Maria a declarat ca ultima data cand l-a vazut pe Vlad Ioan acesta era imbracat cu urmatoarele elemente de vestimentatie: geaca neagra, pantaloni de culoare gri, camasa de culoare gri.

De asemenea, din investigatiile efectuate de organele de cercetare penala a rezultat ca numitul Vlad Ioan era angajat ca asistent medical pe ambulanta la Spitalul Orasului Borsa, iar in timpul liber desfasura activitati de schimb valutar. Inclusiv sotia acestuia – persoana vatamata Vlad Maria a confirmat indeletnicirea lui Vlad Ioan de a schimba valuta oamenilor din localitate. In acest sens, acesta strangea periodic mai multe sume de bani . Martorii audiati in cauza care il cunosteau pe Vlad Ioan au declarat ca era notorie in comunitate indeletnicirea acestuia de a schimba valuta detinand asupra sa sume mari de bani, precum si faptul ca facea curse regulate in Cluj-Napoca cu autovehiculul personal transportand persoane din zona Borsa la spitale sau la aeroport.

Avand in vedere noile informatii, in data de 27.09.2018 a fost reluata cercetarea la fata locului fiind reexaminata criminalistic epava autovehiculului care a ramas la locul incendiului. Cu aceasta ocazie a fost deschis portbagajul autoturismului de catre un echipaj I.S.U. Cluj, in acest spatiu fiind gasite urmatoarele obiecte:

– intr-o punga din plastic se afla o borseta de culoare neagra ce continea o suma mare de bani in diferite monede , totalizand la data descoperirii o valoare aproximativa de 112.240 lei;
– mai multe monede ;
– o vesta de culoare neagra, partial deteriorata prin ardere;
– o cutie albastra ce continea un telefon mobil marca Samsung model J3 avand IMEI 358875/08/690148/8 impreuna cu un incarcator si o pereche de casti;
– un recipient de culoare verde cu inscriptia NATO aflat in borseta de culoare neagra;
– mai multe inscrisuri aflate in borseta de culoare neagra;
– o sticla sparta cu inscriptia pe eticheta ,,Regina Florilor".
In habitaclu au mai fost identificate si ridicate urmatoarele obiecte:
– o pereche de pantofi de culoare negru, marca Bugatti, nr.44;
– o carpa din material textil cu inscriptia ,,Microfibre" ;
– doua chei prinse fiecare pe cate un inel;
– un acumulator pentru telefon mobil cu inscriptia ,,Nokia".

Obiectele si inscrisurile mentionate au fost ridicate ca mijloace materiale de proba, iar vehiculul a fost transportat in curtea interioara a Sectiei 2 Politie Cluj-Napoca in vederea conservarii, cu precizarea ca in portbagaj au ramas mai multe obiecte de vestimentatie si alimente degradate in urma incendiului.

Avand in vedere aceste aspecte, din care a rezultat faptul ca numitul Vlad Ioan nu a mai putut fi contactat din data de 24.09.2018, nu au existat minime informatii privind situatia sa, precum si faptul ca in seara acelei zile masina sa a fost gasita incendiata pe raza mun. Cluj-Napoca, iar in portbagajul masinii a fost gasita o suma mare de bani , in cauza s-a apreciat ca sunt indicii privind savarsirea infractiunii de lipsire de libertate, iar prin ordonanta din data de 28.09.2018 s-a dispus extinderea urmaririi penale in rem privind savarsirea infractiunii prev. de art. 205 alin.1 Cod Penal.

A vanat fazani, desi avea autorizatie doar pentru rate
Citeste
Platforme si remorci din maramures supraetajate, de rasu’ plansu’ prin satu mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.