Politistul anului 2019 este agent sef nichita sorin-alexandru, seful postului de politie comunal asuaju de sus

Azi, 30 ianuarie, la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures a avut loc sedinta de evaluare a activitatii si a rezultatelor obtinute de politistii maramureseni in anul 2019. Raportul de evaluare a fost de catre prezentat seful inspectoratului, comisar sef de politie Grozavu Liviu-Constantin.


Sedinta a avut un caracter festiv si a debutat cu acordarea de distinctii celor sapte politisti care trec in rezerva dupa o perioada cuprinsa intre 15 si 26 de ani de munca, daruire si devotament fata de Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures. Conducerea unitatii le-a multumit, in numele tuturor colegilor, pentru activitatea depusa si le-a urat multa sanatate, pentru a se bucura de o perioada cat mai indelungata de liniste bine-meritata.


Raportul de activitate a vizat prezentarea rezultatelor politistilor maramureseni, in toate domeniile de activitate, dar si eforturile depuse de acestia pentru depasirea tuturor vulnerabilitatilor identificate. In acest context au fost acordate distinctii colegilor si structurilor care au depus o munca sustinuta, care si-au facut datoria cu abnegatie si cu pasiune si au obtinut rezultate exceptionale in anul 2019.
Astfel, a fost desemnat Colectivul anului 2019, distinctia fiind oferita Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei municipiului Baia Mare, condus de comisar de politie Pop Rares.

Politistul anului 2019 este agent sef Nichita Sorin-Alexandru, seful Postului de Politie Comunal Asuaju de Sus, care a primit azi o distinctie – dovada a incununarii intregii activitati din anul trecut si recunoasterii implicarii in solutionarea unui caz deosebit de grav, investigat de colegii din judetul Satu Mare.

In anul 2019, politistii judiciaristi au continuat cercetarile pentru solutionarea unuia dintre cele mai complexe cazuri cu care s-a confruntat Politia Romana in ultimii ani. Iar toate eforturile depuse impreuna cu Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures si cu sprijinul specialistilor in Analiza Comportamentala din cadrul Directiei de Investigatii Criminale, au dus la identificarea si trimiterea in judecata a unei persoane pentru comiterea infractiunii de omor calificat, ramas nesolutionat din 2018.

Astfel, "pentru profesionalism, pasiune si respect colegial, dovedite cu ocazia instrumentarii dosarului penal vizand faptele de omor calificat si viol comise in Baia Mare la data de 30.04.2018" au fost acordate distinctii d-lui comisar sef de politie Dumitran Dorin, profiler al Politiei Romane, precum si Serviciului de Investigatii Criminale Maramures, condus de subcomisar de politie Put Claudiu si Serviciului Criminalistic Maramures, coordonat de comisar sef de politie Chende Paul.
Totodata, Serviciul Logistic a primit aprecieri pentru toate realizarile avute in anul 2019 si pentru sprijinul deosebit acordat structurilor operative.

Din partea Inspectoratului General al Politiei Romane, ne-a onorat cu prezenta la acest moment de analiza, domnul comisar sef de politie Adrian Ciprian Miron, directorul Directiei de Investigatii Criminale. Acesta a transmis politistilor maramureseni mesajul de multumire, apreciere si felicitare al d-lui inspector general, chestor principal de politie Liviu Vasilescu.

Mesaje de apreciere si sustinere pentru politisti au transmis si domnul Nicolae Silviu Ungur – prefectul Judetului Maramures, doamna secretar general al judetului Aurica Todoran si Bogdan Gabor – prim procuror adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, care a evidentiat activitatea politistilor din dosarele penale cele mai grele.

La activitatea de prezentare a evaluarii au participat si comandantii si sefii institutiilor din sistemul de ordine si siguranta publica, reprezentati ai institutiilor descentralizate ale statului si parteneri institutionali cu care s-a colaborat in anul 2019.

Evaluarea activitatii si a rezultatelor obtinute de politistii maramureseni in anul 2019 va fi postata pe site-ul institutiei mm.politiaromana.ro.

Baimarean batut mar si lasat inconstient pe trotuar in zona vivo
Citeste
Caramitru, Tismaneanu, Funeriu si Baconschi, leprele Cominternului neobolsevic
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.