Politistii si elevii au plantat puieti in baia sprie

"A intelege natura inseamna a intelege viitorul, dar a face ceva pentru salvarea naturii inseamna a contribui la fericirea omenirii."

Politistii nu au lasat sa treaca nici in acest an "Luna plantarii arborilor" fara a se implica, mai ales ca puietii plantati anii trecuti au prins viata, iar acest lucru a reprezentat o motivatie suficient de puternica pentru a continua. Practic, pentru al saselea an consecutiv, politistii maramureseni raspund bucurosi invitatiei reprezentantilor Directiei Silvice Maramures de a-i sprijini in actiuni benefice pentru mediul inconjurator.

Sub supravegherea si indrumarea specialistilor din cadrul Ocolului Silvic Baia Sprie au fost plantati 8 900 puieti de molid, pe o parcela din Pasul Gutai, aflata in administrarea Ocolului Silvic Baia Sprie, unde in urma unei furtuni din anul 2017 au fost distrusi mai multi arbori.

La actiunea de impadurire de azi au fost prezenti politistii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, de la Serviciul de Actiuni Speciale, de ordine publica, de prevenire, relatii publice, comunicatii si informatica si cei din cadrul Politiei orasului Baia Sprie. Am dat o mana de ajutor celor peste 100 de elevi de la Scoala Nr. 2 Baia Sprie, de la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie si Colegiul Tehnic George Baritiu Baia Mare, cadrelor didactice, precum si reprezentantilor Primariei Orasului Baia Sprie si ai Garzii Forestiere. Directia Silvica Maramures a pus la dispozitia participantilor echipamente de protectie, unelte si puieti.

Prin participarea la aceasta actiune politistii au atras atentia asupra importantei educatiei ecologice si a rolului esential pe care il are padurea in mentinerea echilibrului ecologic. Responsabilitatea protejarii padurilor nu revine doar institutiilor cu atributii in intretinerea acestora, cum este Directia Silvica Maramures sau a celor care sanctioneaza taierile ilegale de arbori, cum este Politia, ci si tuturor cetatenilor pentru ca starea padurilor dintr-o anumita zona reflecta intr-un fel si gradul de civilizatie a populatiei din acea zona.

Sursa text si foto: IPJ Maramures.

Tigari de contrabanda gasite in podeaua dubla a unei semiremorci
Citeste
Un barbat din satulung descoperit decedat dupa o saptamana
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.