Politistii serviciului rutier maramures desfasoara activitati pentru a face cunoscute soferilor noile prevederi legale aduse codului rutier

Pentru cei care scriu mesaje, transmit live, filmeaza sau vorbesc la telefon in timpul condusului sanctiunile vor fi mai dure. Inainte de intrarea in vigoare a noilor prevederi legale, respectiv 12 octombrie 2019, politistii Serviciului Rutier Maramures desfasoara activitati pentru a face cunoscute conducatorilor auto noile prevederi legale aduse Codului Rutier.

Spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementari a fost interzisa tinerea in mana sau folosirea cu mainile in orice mod atat a telefonului mobil, cat si a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video, de catre conducator, in timpul conducerii vehiculului aflat in miscare.

Nerespectarea acestei norme de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai constituie contraventie si este sanctionata cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni, de la 6 la 8 puncte-amenda , si cu aplicarea sanctiunii complementare de 4 puncte de penalizare.

Toate aceste aspecte le-au fost transmise soferilor care s-au deplasat azi, 10 octombrie, pe bulevardul Unirii din Baia Mare, in cadrul unei actiuni de informare efectuata de politistii Serviciului Rutier Maramures. Nu uitati, condusul necesita atentie, iar telefonul poate astepta!

Mergea cu trotineta electrica pe trecerea de pietoni, cand a fost lovit de o masina
Citeste
Saptamana Geologiei in Maramures. Azi, prezentarea "Expeditie pe vulcanii din Noua Zeelanda"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.