Politistii serviciului de investigare a criminalitatii economice au verificat peste 60 de agenti economici

Ieri, 26 martie, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au continuat actiunile pentru verificarea respectarii prevederilor Ordonantei Militare si pentru prevenirea raspandirii COVID-19. De aceasta data au fost verificate 44 de societati comerciale si 17 persoane fizice care desfasoara activitati in zona municipiului Baia Mare si zona municipiului Sighetu Marmatiei.
Cu ocazia verificarilor efectuate s-a constatat ca agentii economici din domeniul servirii si consumului de produse alimentare si bauturi alcoolice si nealcoolice in cadrul unor restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice si in domeniul jocurilor de noroc, a ingrijirii personale, stomatologie si in centre comerciale nu sunt deschise publicului si nu deruleaza activitati comerciale.
Neregulile constatate au impus aplicarea a 9 sanctiuni contraventionale, cele mai multe pe linia Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si pe linia O.U.G. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 50.000 de lei si ca masura complementara s-a dispus ridicarea unor diferite sume de bani in numerar in valoare de 2.991 lei.

Conduceau pe drumurile publice fara a avea acest drept
Citeste
Mai multi soferi s-au ales cu dosare penale pentru infractiuni rutiere
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.