Politistii serviciului de investigare a criminalitatii economice au luat la puricat peste 100 de agenti economici din judet

Ieri, 12 mai, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au continuat actiunile pentru verificarea respectarii prevederilor Ordonantei Militare si pentru prevenirea raspandirii COVID-19. De aceasta data au fost verificate 120 de societati comerciale si 32 persoane fizice care desfasoara activitati comerciale pe raza judetului Maramures.

Actiunea a fost derulata de 23 politistii cu 8 autospeciale din dotare, iar neregulile constatate au impus aplicarea a 9 sanctiuni contraventionale. Cele mai multe dintre acestea fiind pe linia O.U.G. 28/1999 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si pe linia Legii 12/1990 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Valoarea amenzilor aplicate a fost de 16.000 de lei si ca masura complementara s-a dispus ridicarea unor diferite sume de bani in numerar in valoare de 1.044 lei.
Totodata au fost constatate doua infractiuni privind contrabanda, ocazie cu care a fost dispusa masura indisponibilizarii produselor identificate in valoare de peste 800 de lei.
In continuare se efectueaza acte de urmarire penala in vederea tragerii la raspundere a persoanelor implicate in savarsirea acestora.

Romania se confrunta cu o crestere a numarului de decese din cauza COVID-19. Printre victime, un tanar de 23 de ani
Citeste
Politistii au depistat in ultimele 24 de ore trei persoane care conduceau fara permis sau in stare de ebrietate
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.