Politistii rutieri, prezenti pe drumurile din judet pentru prevenirea evenimentelor rutiere

Ieri, 2 aprilie, politistii maramureseni au fost prezenti pe drumurile publice de pe raza judetului, pentru prevenirea evenimentelor rutiere si pentru constientizarea conducatorilor auto cu privire la riscurile la care se expun prin incalcarea regulilor de circulatie, in special a regimului legal de viteza, in cadrul actiunii T.I.S.P.O.L – SPEED.

Pe drumurile publice din zona de competenta a Politiilor orasenesti Seini, Targu Lapus, Dragomiresti si Sectiilor Rurale 2 Bogdan Voda si 6 Sarasau, au fost verificate ieri 125 de autovehicule aflate in trafic si au fost aplicate 57 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 13.000 lei.

Actiunea, coordonata de Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, se desfasoara in toata tara in perioada 1 – 7 aprilie a.c., fiind inscrisa in Calendarul de activitati al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa pentru anul 2019.
Controalele Politiilor Rutiere din Europa vizeaza respectarea regimului legal de viteza si reducerea numarului si gravitatii consecintelor accidentelor rutiere inregistrate pe fondul vitezei neadaptate conditiilor de drum si a celei excesive, politistii rutieri fiind in teren pentru aplicarea masurilor legale in caz de nerespectare a legislatiei in domeniu. Politistii vor folosi toate aparatele radar disponibile.

Azi, 03 aprilie, intre orele 00.00 – 24.00, se deruleaza actiunea "Speed Marathon", astfel ca toate structurile de politie rutiera si ordine publica , executa activitati specifice pe drumurile publice din raza de competenta in care au fost inregistrate evenimente rutiere produse pe fondul nerespectarii regimului legal de viteza.

Pieton ranit in urma unui accident rutier
Citeste
Arde padurea de brazi dintre hovrila si buciumi
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.