Politistii maramureseni, la datorie la cumpana dintre ani

Numarul politistilor maramureseni care vor actiona in perioada urmatoare a fost suplimentat, pentru prevenirea si combaterea oricaror evenimente care ar putea afecta siguranta cetatenilor. In aceste zile, va recomandam sa tineti cont de urmatoarele:
In noaptea de Revelion, fiti atenti pentru a preveni accidentele cauzate de folosirea articolelor pirotehnice artizanale, a celor din categorii de risc ridicat sau de neluarea unor masuri de siguranta atunci cand sunt utilizate articolele pirotehnice! Entuziasmul copiilor e de inteles cand vine vorba de focuri de artificii. Supravegheati-i si asigurati-va ca nu sunt in pericol!
In locurile publice, la piata, in magazine aveti grija de bunurile dumneavoastra! La cumparaturi, locul cel mai sigur pentru pastrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentatiei! De asemenea, nu va lasati copiii nesupravegheati!
Fiti atenti cand retrageti bani de la bancomate! Asigurati-va ca in spatele dumneavoastra nu se afla vreun rauvoitor care sa vada codul PIN sau care sa va sustraga suma de bani retrasa!
Pentru protectia autovehiculului, atunci cand parcati, nu uitati sa inchideti geamurile si sa va asigurati ca l-ati incuiat. Depozitati cumparaturile in portbagaj si nu lasati, la vedere, bunuri de valoare.
Cand ati pornit masina pentru a se incalzi, nu va indepartati de ea. Nu o lasati pornita si neasigurata nici pentru cateva momente, pentru a face cumparaturi marunte sau cand va aflati in benzinarii/statii de alimentare.
Daca plecati de la domiciliu, indiferent daca este pentru o perioada mai scurta sau mai lunga, luati masuri de asigurare a locuintei. Aveti in vedere faptul ca retelele sociale sunt o sursa de inspiratie pentru infractori. Fiti discreti!
Nu consumati, in exces, bauturi alcoolice. Comiterea faptelor antisociale poate fi inlesnita de starea de ebrietate!
In mijloacele de transport in comun, fiti vigilenti si atenti fata de comportamentul persoanelor de langa dumneavoastra.
Pastrati-va calmul, in special cand se circula in coloana si tineti cont de politetea rutiera! Circulati cu viteza adaptata conditiilor din trafic si la evenimentele publice organizate in oras!
"Daca sunteti martorii unor fapte antisociale sau ati fost victima unei infractiuni, nu ezitati sa va adresati celui mai apropiat echipaj de politie sau sa apelati numarul unic de urgenta 112! LA MULTI ANI!", este mesajul transmis de politisti.

Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures face urmatoarele precizari:

Este interzisa detinerea, utilizarea si vanzarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 si 4, a articolelor pirotehnice de scena si a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine si siguranta publica, securitate si pentru protectia mediului. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea masurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor si a mediului.
Nu este permisa folosirea articolelor pirotehnice in urmatoarele situatii:
a) intre orele 24.00 si 06.00, cu exceptia evenimentelor de interes local, national sau international, in baza aprobarii autoritatilor locale;
b) la o distanta mai mica de 50 de metri de constructiile de locuinte cu pana la 4 niveluri si la mai putin de 100 de metri fata de cele cu peste 4 niveluri;
c) la o distanta mai mica de 500 de metri de instalatiile electrice de inalta tensiune, de locurile de depozitare si livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalatiile de gaze.
d) la o distanta mai mica decat cea prevazuta de reglementarile in vigoare pentru obiectivele chimice si petrochimice ori pentru alte obiective care prezinta pericol de incendiu sau explozie;
e) in locurile in care exista riscul producerii de alunecari de teren, avalanse sau caderi de pietre;
f) pe drumurile publice deschise circulatiei rutiere, pe aleile pietonale si in spatiile deschise cu aglomerari de persoane;
g) la o distanta mai mica de 500 de metri de paduri.
Totodata, in conformitate cu legislatia in vigoare, este permisa organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 si 4 numai in conditiile in care exista acordul primariei, al inspectoratului pentru situatii de urgenta judetean si avizul inspectoratului judetean de politie pe a carui raza se executa jocurile respective.
Orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.
De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 si P1 catre persoane cu varsta sub limita prevazuta de lege, respectiv 18 ani, precum si comercializarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni, constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

Scandal cu… cantec la Leordina
Citeste
Guvernul desfiinteaza Institutul Revolutiei Romane, condus de Ion Iliescu
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.