Politistii maramureseni au emis alte noi ordine de protectie provizorii impotriva a doi barbati

Ieri, politistii maramureseni au emis alte doua noi ordine de protectie provizorii impotriva a doi barbati.
In primul caz, fostul concubin al unei femei de 31 de ani din Baia Mare a amenintat-o in repetate randuri si a agresat-o pe aceasta.
In cel de-al doilea caz, o femeie de 49 de ani tot din Baia Mare a relatat faptul ca aseara, in jurul orei 20.00, a izbucnit un conflict intre ea si sotul sau, ocazie cu care acesta ar fi agresat-o.
In ambele cauze au fost emise ordine de protectie provizoriu, iar apelanta a fost invitata la Politie pentru a depune plangere.
Politistii continua cercetarile.

Politistii ii sfatuiesc pe agresori sa isi constientizeze reactiile agresive, sa solicite sprijin de specialitate pentru a reusi sa-si gestioneze furia, acest lucru ii va ajuta sa relationeze mai bine cu ceilalti. Iar daca o relatie nu functioneaza, e mai bine sa plece de bunavoie, pentru ca prin violenta nu vor imbunatati situatia. Si pentru ca multe acte de violenta au loc pe fondul consumului de alcool, este indicat sa stie ca acesta favorizeaza aparitia conflictelor si ca multe acte de violenta comise sub influenta alcoolului au dus la decesul victimei.
Pentru ca sunt si cazuri in care parintii isi agreseaza copiii, acestia trebuie sa inteleaga ca educatia nu se face prin forta si prin frica.
Agresorii trebuie sa stie ca violenta in familie este infractiune si se pedepseste conform legii.
De asemenea agresorii e bine sa stie ca victima nu mai este singura. Daca solicita ordin de protectie provizoriu, beneficiaza obligatoriu de asistenta juridica.
Armonia se creeaza. Toti si fiecare in parte este responsabil de ambianta pe care o creeaza. Intotdeauna alegerea ne apartine.

Articolul Politistii maramureseni au emis alte noi ordine de protectie provizorii impotriva a doi barbati apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

PROCURORII AU CERUT ARESTAREA: Baimarean fara permis si beat crita, pus sub control judiciar de judecatori
Citeste
Maramuresul a depasit pragul de 3.000 de cazuri de Covid-19
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.