Politistii maramureseni au constatat 12 infractiuni si au retras 167 kg

In perioada 19 noiembrie 2018 – 7 ianuarie 2019, politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures au desfasurat actiunea FOC DE ARTIFICII, pentru verificarea legalitatii operatiunilor cu articole pirotehnice desfasurate de persoanele fizice si juridice si pentru prevenirea oricaror evenimente negative generate de nerespectarea legislatiei privind obiectele pirotehnice.

In perioada mentionata politistii au verificat toate persoanele juridice din judet autorizate sa deruleze operatiuni cu articole pirotehnice si au efectuat controale in centre comerciale si in zona pietelor si targurilor. O atentie deosebita a fost acordata detinerii si manuirii de articole pirotehnice de catre copii si tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative in care acestia ar putea fi implicati, politistii au desfasurat mai multe activitati de informare in scolile din judet.

Astfel, in perioada de referinta, in judetul Maramures s-au desfasurat 26 de actiuni de control. In urma verificarilor, politistii au constatat 12 infractiuni de efectuare fara drept a unor operatiuni cu articole pirotehnice. In fiecare caz a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile, urmand ca la finalizarea acestora sa fie propuse masuri legale. Totodata, politistii au ridicat in vederea continuarii cercetarilor 167 kg. de articole pirotehnice.

In acest sezon au fost sesizate politiei noua cazuri de ranire usoara ca urmare a efectuarii fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice. Cele noua persoane, cu varste cuprinse intre 10 si 45 de ani, au fost transportate la spital in vederea acordarii de ingrijiri medicale.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, politistii atrag inca o data atentia asupra periculozitatii folosirii materialelor pirotehnice interzise si va recomanda sa respectati legislatia in vigoare. Orice operatiune cu articole pirotehnice efectuata fara drept constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

O femeie din dragomiresti a lasat in curte un barbat care oferea spre vanzare vase si tigai
Citeste
7 ianuarie 2019
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.