Politistii din Somcuta mare au retinut doi tineri banuiti de comiterea unui furt

Doi tineri din Somcuta Mare au fost retinuti pentru 24 de ore si depusi in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, dupa ce politistii din oras au administrat probatoriul privind comiterea unui furt.

Verificarile efectuate de politisti au relevat ca cei doi tineri, de 15 si 16 ani, ar fi profitat de faptul ca usa de acces intr-o locuinta a fost neasigurata, si ar fi patruns in intr-un imobil din oras, reusind sa sustraga un rucsac cu peste 1.000 de lei si acte personale.

Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

OPERATIVITATE – prins de politisti si retinut pentru 24 de ore la scurt timp dupa ce a comis un furt dintr-un apartament

Aseara, politistii din Baia Mare au fost sesizati prin SNUAU 112 despre comiterea unui furt dintr-un imobil situat pe strada Gheorghe Bilascu din municipiu. Imediat, politistii s-au deplasat la fata locului si au demarat activitatile specifice in vederea identificarii autorului.

Primele informatii au relevat ca persoane necunoscute au escaladat balconul si au patruns prin efractie intr-un apartament, de unde au reusit sa sustraga ceasuri de diferite marci si cravate. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de 10.000 de lei.

La scurt timp, activitatile desfasurate de politistii specializati in investigatii criminale, in colaborare cu cei de ordine publica, au dus la identificarea persoanei banuite de comiterea furtului. Este vorba despre un barbat de 36 de ani, domiciliat in municipiul Iasi.

In baza probatoriului administrat, politistii au luat masura retinerii pentru 24 de ore a barbatului. Acesta urmeaza sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Politistii au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat si continua cercetarile pentru documentarea intregii sale activitati infractionale.

Atentie la neatentie! Furturi comise pe fondul neglijentei!

Nu uitati ca paza buna trece primejdia rea! O parte din furturile sesizate politistilor maramureseni sunt favorizate chiar de oportunitatile create de proprietari. O usa deschisa, portierele neasigurate sau neasigurarea oricarui bun ii determina pe hoti sa actioneze si ii incurajeaza sa sustraga bunuri care nu le apartin. Ieri au fost sesizate doua astfel de fapte.

Un barbat din Baia Sprie s-a prezentat la sediul Politiei municipiului Baia Mare pentru a reclama un furt din auto. Acesta a precizat ca in perioada 11 – 12 februarie a.c., persoane necunoscute au profitat de faptul ca a lasat portierele autoutilitarei neasigurate si i-au sustras o borseta cu acte personale. In acest interval autoutilitara a fost parcata in mai multe locuri de pe raza municipiului.

Un alt furt a fost reclamat de un barbat domiciliat in Seini. Acestuia i-a fost sustrasa bicicleta, pe care a lasat-o neasigurata in Piata Unirii din oras.

In ambele cazuri politistii au intocmit dosare penale si desfasoara cercetari pentru identificarea autorilor si recuperarea prejudiciilor.

UPDATE: politistii din Baia Sprie au identificat persoanele care si-au insusit pe nedrept o suma de bani din fanta unui bancomat

Activitatile specifice de cercetare efectuate de politistii din Baia Sprie cu privire la insusirea pe nedrept a sumei de 2 000 de lei din fanta unui bancomat de pe strada Gutinului, au dus la identificarea a doi tineri banuiti de comiterea faptei.

Verificarile politistilor au relevat ca ambii tineri au 17 ani si sunt domiciliati in comuna Copalnic Manastur.

In continuare se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de insusirea bunului gasit, fapta prevazuta de Codul Penal.

Comenteaza cu Facebook

Soferii certati cu legea, in vizorul politistilor maramureseni
Citeste
Doi bistriteni au furat 65
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.