Politistii din baia mare si tautii magheraus, pe urmele contrabadistilor si ale comerciatilor iliciti

In perioada 13-14 februarie ofiterii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures au actionat pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse din tutun si a actelor de comert ilicit, pe raza municipiului Baia Mare si a orasului Tautii Magheraus.


In cadrul activitatilor desfasurate au fost verificati doi agenti economici si sapte persoane fizice, fiind constatate trei infractiuni de contrabanda. De asemenea, organele de cercetare penala din cadrul politiei au finalizat activitatile de urmarire penala desfasurate intr-un dosar penal in care s-au efectuat cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de contrabanda, fapta prev. de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, inaintand dosarul unitatii de parchet competente, cu propunerea de emitere a rechizitoriului si sesizarea instantei de judecata.

In sarcina banuitului s-a retinut ca acesta a detinut si transportat cu autoturismul pe DN1C, pe raza localitatii Tautii Magheraus, cantitatea de 4970 pachete de tigarete provenite din contrabanda, cauzand astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului in suma de 60.998 lei. Alte 1.840 de tigarete provenite din contrabanda, in valoare de 1.200 de lei, au fost indisponibilizate la Baia Mare.

Politistii de la investigare a criminalitatii economice vor desfasura si in perioada urmatoare actiuni specifice pe raza intregului judet, in vederea prevenirii si combaterii activitatilor ilicite si incalcarii legislatiei, in toate domeniile, in scopul asigurarii unui climat optim de ordine, liniste, siguranta si legalitate a mediului de afaceri, cu preponderenta in locurile si mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscala.

Nu vA lAsaTi InSelaTi! baimarean, victima unei inselaciuni in urma telefoanelor primite de la "nepotul" din londra
Citeste
Siguranta in trafic si comertul ilicit, principalele linii de actiune pentru politistii din sighetu marmatiei si cei din targu lapus
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.