Politistii de le prevenire, alaturi de copiii aflati in tabara la handalu ilbei

Politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, impreuna cu cei ai Postului de Politie Cicarlau au desfasurat activitati de informare a copiilor aflati in tabara la Handalu Ilbei. La activitati a participat si reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Maramures.

Activitatile cu cei aproape 50 de copii, cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani, s-au desfasurat pe ateliere de lucru si pe categorii de varsta.
Cu cei mai mici, politistii au discutat despre circulatie si despre siguranta lor pe strada, oferindu-le ocazia sa se apropie de o masina de politie, sa vada cum este dotata, copiii fiind fascinati de semnalele luminoase si acustice ale acesteia.


Cu cei mai mari, ofiterul de prevenire si cel de la antidrog au discutat despre consumul de substante, despre cauzele, factorii si consecintele acestuia, precum si despre infractiunile pe care le pot comite sub influenta drogurilor, precum si cu privire la formele de violenta cu care tinerii se pot confrunta si modalitati de prevenire a victimizarii. Copiii au fost informati si cu privire la raspunderea penala la care se expun prin detinerea si traficul de droguri, dar si despre raspunderea penala a minorilor in general.


Copiii au fost receptivi, implicati, foarte activi, deschisi sa puna intrebari, ceea ce a facut ca timpul petrecut impreuna sa fie unul placut, de calitate si eficient.

Sfaturile jandarmilor montani maramureseni, pentru a evita atacurile ursilor
Citeste
Doi raniti, masina ajunsa cu rotile in sus dupa ce doua autoturisme s-au ciocnit
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.