Politistii de investigatii criminale au actionat in zona targului auto din satu nou de jos

Duminica, 15 decembrie, politistii Biroului de Investigatii Criminale Baia Mare, impreuna cu cei din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Grosi, au actionat din nou in zona targului auto din Satu Nou de Jos. Activitatile desfasurate au vizat protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, mentinerea ordinii si linistii publice precum si fluidizarea traficului rutier in zona.
In cadrul activitatilor, politistii au confiscat bunuri in valoare de 13.000 de lei, si au aplicat doua sanctiuni contraventionale, in valoare de 5 000 de lei.
Actiunea a beneficiat de sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale Maramures.

77 de agenti economici verificati de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice

 Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, in cooperare  cu reprezentanti aiDirectiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Maramures, au actionat pe tot parcursul saptamanii trecute pe linia prevenirii descoperirii si combaterii faptelor ilicite care se comit in domeniul evaziunii fiscale, in domeniul contrafacerii de marfuri si domeniul comertului ilicit cu produse alimentare si nealimentare.

 Au fost verificate 77 de societati comerciale si persoane fizice care desfasurau acte de comert, pe raza municipiilor Baia Mare si Sighetu Marmatiei.

 Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 29 de sanctiuni contraventionale, cele mai multe la Legea Nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 50 000 de lei.

 De asemenea au fost ridicati 2 212 lei proveniti din activitati comerciale ilicite.

 Totodata politistii au constatat o infractiune de contrabanda, tigarile, in valoare de 600 de lei, susceptibile a proveni din contrabanda au fost ridicate, in cauza fiind intocmit dosar penal. Se continua cercetarile in vederea administrarii probatoriului si tragerii la raspundere a persoanelor implicate in savarsirea infractiunii constatate.

foto arhiva

Mai multi maramureseni prinsi bauti la volan
Citeste
2019 a fost cel mai calduros an in Romania de la 1900 incoace
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.