Politistii au luat la puricat Targul Auto

ACTIUNE DE AMPLOARE IN BAIA MARE  Prezenta politistilor in targul auto a avut atat rolul de a proteja cumparatorii de comertul ilicit, cu produse contrafacute, cat si de a contribui la cresterea gradului de siguranta rutiera pe tronsonul aglomerat de drum, din zona targului, si de a preveni producearea unor furtui din posete, buzunare sau auto.

Politistii Serviciului de Investigare al Criminalitatii Economice au fost prezenti ieri, 27 octombrie, in Targul Auto din Baia Mare cu scopul de a preveni, descoperi si combate activitatile ilicite care se comit  in domeniul  proprietatii industriale privind contarafacerea de produse, a proprietatii intelectuale, cat si pentru protejarea populatiei impotriva  unor acte de comert ilicit.

In cadrul activitatilor, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au verificaT 18 agenti economici. Au fost indisponibilizate sase lame de motofierastru, purtand denumirea sau insemnele unor marcii inregistrate pentru care agentii economici nu au putut prezenta documente legale, care sa ateste originalitatea acestora sau care sa permita comercializarea lor. Totodata politistii au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de "punere in circulatie, fara drept a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare", au aplicat o sanctiune contraventionala, la OUG 28/1999 in valoare de 1 500 lei si si au confiscat suma de 141 lei.

Aglomeratia din targ dar si neatentia participantilor tind sa fie principalii factori care faciliteaza furturile din buzunare, genti sau auto sau care contribuie la producerea unor accidente rutiere. Pentru prevenirea acestor infractiuni in targul auto, politistii din Baia Mare au actionat impreuna cu cei din Grosi si cei din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale. Totodata, acestia au venit in sprijinul politistilor de investigarea criminalitatii economice pentru combaterea comertului ilegal cu produse contrafacute ori a caror proveninenta nu este dovedita in conditiile legii.

Astfel, a fost depistat un baimarean care oferea spre vanzare 24 obiecte de imbracaminte si incaltaminte, avand inscriptionate  marci de renume, fara a putea prezenta documente legale de provenienta. Bunurile, susceptibile a fi contrafacute, precum si alte scule electrice si telefoane mobile, in valoare de peste 22 000 de lei, au fost indisponibilizate. Totodata au fost aplicate trei sanctiuni contraventionale la Legea 12/1990, in valoare de aproximativ 4 500 de lei, iar pentru abateri de la regimul circulatiei rutiere au fost aplicate sase sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 1300 de lei.

 

Informatii furnizate de IPJ Maramures

Agentii economici, in vizorul politistilor
Citeste
Patron arhicunoscut in baia mare, cinci masini distruse
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.