Politistii au intocmit un dosar penal, dupa ce au constatat o infractiune

Politistii specializati in arme, explozivi si substante periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, intensifica in aceasta perioada actiunile pentru combaterea activitatilor ilicite in activitatea operatorilor economici autorizati pentru a efectua operatiuni de dezinfectie, dezinsectie si deratizare. Utilizarea si aplicarea acestor substante chimice, fara respectarea normelor tehnice si a instalatiilor aferente este deosebit de periculoasa deoarece degaja in contact cu aerul gaze toxice, cu efect letal pentru oameni si animale, acestea fiind totodata si extrem de inflamabile.
Primele controale au fost desfasurate de politisti ieri, 26 noiembrie, impreuna cu reprezentanti ai Directiei Sanitar-Veterinare Maramures si a Directiei de Sanatate Publica Maramures.
In urma verificarilor efectuate la sediile a trei societati comerciale, a fost depistat, intr-un recipient din plastic de 1 litru, un produs periculos folosit pentru deparazitarea animalelor, care avea termenul de valabilitate expirat din 2006.
In cauza a fost intocmit dosar penal si se desfasoara cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de neluarea masurilor de eliminare totala a substantelor si preparatelor periculoase care au devenit deseuri.
Activitatile, care vor continua si in perioada urmatoare, au ca scop cresterea sigurantei cetatenilor, a protejarii vietii si sanatatii populatiei si combaterea infractionalitatii in domeniu, prin verificarea starii de legalitate, a modului de efectuare a operatiunilor cu produse de protectie a plantelor si substante utilizate in igiena si sanatatea publica, precum si a conditiilor in care se desfasoara aceste operatiuni de catre agentii economici.

Socol ii da lectii lui Citu! Dovada ca se putea mentine deficitul la 3% din PIB
Citeste
Doua femei au filmat un barbat dezbracat, apoi i-au cerut bani
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.