Politistii au gasit mercedesul disparut

Politistii Biroului Rutier Baia Mare impreuna cu politistii de la Biroul de Investigatii Criminale l-au prins pe barbatul care inchiriase un Mercedes GLK si nu l-a mai returnat firmei respective.

Politistii l-au depistat circuland in Baia Mare, in noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 4.00. Barbatul de 31 de ani, din Viile Apei, a fost condus la sediul politiei pentru audieri. S-a constatat ca atat cartea de identitate, cat si permisul de conducere erau false. Mai mult decat atat, omul se afla sub influenta bputurilor alcoolice. A fost retinut pentru 24 de ore, fiind prezentat instantei cu propunere de arest preventiv, pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, fals si uz de fals, complicitate la falsuri in inscrisuri oficiale, inselaciune.

Masina a fost indisponibilizata pe perioada cercetarilor urmand a fi returnat pagubitului.

Actualizare – IPJ Maramures

Arestat preventiv dupa o interventie a politistilor maramureseni

Politistii specializati in investigatii criminale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures au actionat impreuna cu politistii rutieri pentru depistarea unui barbat banuit de comiterea mai multor infractiuni de inselaciune. Cooperarea cu politistii din Hunedoara a condus la documentarea activitatii infractionale a acestuia si arestarea sa preventiva.

 In fapt, este vorba despre un barbat de 30 de ani, domiciliat in Sat Viile Apei, oras Seini, banuit ca a comis mai multe fapte de inselaciune, pe raza mai multor judete. Metoda de operare era aceeasi: inchiria autoturisme folosindu-se de acte false si nu le mai restituia, instrainandu-le. Doua dintre faptele de inselaciune au fost comise recent, pe raza municipiului Baia Mare.

Barbatul a fost depistat in trafic, marti, 08 octombrie, in jurul orei 04.00, in timp ce conducea unul dintre autoturisme, la intersectia bulevardului Bucuresti cu bulevardul Republicii din Baia Mare. Verificarile politistilor au relevat ca permisul de conducere si cartea de identitate pe care acesta le-a prezentat erau false. Totodata s-a constatat ca barbatul nu detine permis de conducere si, intrucat emana halena alcoolica, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentratie de 0.59 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul politiei. In baza probatoriului administrat, barbatul a fost retinut pentru 24 de ore si prezentat instantei care a dispus arestarea sa preventiva.

Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de  conducerea unui vehicul fara permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, fals privind identitatea, inselaciune, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Unde vor fi amplasate aparatele radar miercuri, 9 octombrie, pe drumurile din Maramures
Citeste
Hotul care a furat o masina inchiriata din Baia Mare a fost gasit de politisti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.