Politistii au depistat in acest weekend trei soferi care s-au urcat beti la volan

In weekendul care tocmai s-a incheiat, trei persoane care au condus in stare de ebrietate pe raza municipiului Sighetu Marmatiei au fost depistate de politisti si s-au ales cu dosare penale. Toate risca sa isi piarda libertatea pe o perioada cuprinsa intre unu si cinci ani.

Un tanar de 29 de ani, din comuna Vadu Izei, a fost oprit pentru verificari vineri seara, in jurul orei 22.30, in timp ce conducea un autoturism pe aleea care face legatura intre strada Gheorghe Sincai si cartierul Bogdan Voda din Sighetu Marmatiei. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei unde i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

Aseara, in jurul orei 22:00, politistii au constatat ca un sighetean de 34 de ani, care conducea un autoturism pe strada Bogdan Voda din municipiu, nu a pastrat o distanta de siguranta si a intrat in coliziune cu autoturismul condus in fata de un barbat de 39 de ani. Testarea cu aparatul etilotest a relevat ca sigheteanul care nu a pastrat distanta de siguranta avea o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conform procedurii acesta a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe de sange.

Cea de-a treia infractiune de acest gen a fost constatata de politisti azi-noapte, in jurul orei 00.30. un barbat din Rona de Jos a fost depistat in timp ce conducea pe strada 9 Mai, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Intrucat testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur in aerul expirat, barbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca acesta nu este posesor de permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

In toate cazurile au fost intocmite dosare penale si se continua cercetarile, urmand a fi dispuse masuri legale.

Peste 1400 de sanctiuni contraventionale aplicate saptamana trecuta de politisti

Politistii maramureseni au intervenit, saptamana trecuta, la peste 300 de sesizari, iar in urma activitatilor desfasurate in teren au aplicat peste 1 400 de sanctiuni contraventionale persoanelor care au incalcat normele legale in vigoare. 

         Pentru siguranta cetatenilor, pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea ordinii si sigurantei publice in perioada 03 – 09 februarie 2020 politistii maramureseni au organizat actiuni punctuale, cele mai multe de prevenire a accidentelor rutiere.  De asemenea, pe parcursul saptamanii s-a intervenit la 303 evenimente de natura judiciara sau privind siguranta publica si rutiera, cele mai multe sesizate prin SNUAU 112.

         In cadrul actiunilor organizate au fost aplicate 1 418 sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 525 000 lei.

         De asemenea, au fost prinse in flagrant 8 persoane care desfasurau activitati infractionale si s-a luat masura privativa de libertate fata de doua persoane.

Totodata, politistii care au desfasurat activitati pe drumurile publice au constatat 12 infractiuni rutiere, cele mai multe pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, au retinut 89 de permise de conducere si au retras 19 certificate de inmatriculare.

         Politistii actioneaza permanent pentru prevenirea si combaterea oricaror evenimente care pot afecta linistea comunitatii. De fiecare data cand observati comiterea unor fapte antisociale, apelati 112!

Accident rutier la viseu de sus, mai multe victime
Citeste
Jumatate dintre tinerii intre 16 si 34 de ani vor sa plece peste hotare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.