Politisti ultragiati dar procurorul dispune cercetarea in libertate a suspectului

Pentru corecta informare a opiniei publice cu privire la aspectele semnalate in articolul de presa, "Scandal intr-un club din Baia Mare. IPJ tace desi politistii trimisi sa aplaneze incidentul au fost amenintati", publicat la data de 17 decembrie, pe site-ul www.emaramures.ro, va comunicam urmatoarele:

Structurile operative din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures desfasoara zilnic activitati specifice avand scopul de a apara drepturile si libertatile fundamentale ale persoanelor, proprietatea privata si publica si iau masuri ferme impotriva tuturor celor care comit fapte contraventionale sau penale.

Cu privire la incidentul din data de 02 decembrie a.c., va comunicam ca politistii au actionat in conformitate cu prevederile legale, in limitele competentelor si intr-o maniera obiectiva, cu respectarea si protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor.

Astfel, dupa ce la ora 02.20 au fost sesizati prin SNUAU 112 ca o persoana a fost agresata intr-un local public situat pe bulevardul Independentei din municipiul Baia Mare, politistii Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei Municipiului Baia Mare au intervenit de urgenta alaturi de luptatorii din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale Maramures pentru aplanarea starii conflictuale. Intrucat baimareanul de 38 de ani se manifesta agresiv, a fost condus la sediul Politiei Municipiului Baia Mare. Conform art. 9 din HG 991din 25 august 2005 pentru aprobarea Codului de etica si deontologie al politistului, politistul executa actiuni in forta ca masura exceptionala, in stricta conformitate cu prevederile legale si numai in situatii de absoluta necesitate iar actiunile in forta desfasurate de politisti trebuie subordonate principiilor necesitatii, gradualitatii si proportionalitatii.

Pe numele agresorului politistii au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de lovire sau alte violente, tulburarea ordinii si linistii publice si intrucat i-a amenintat pe politisti cu moartea si cu acte de violenta este cercetat si pentru comiterea infractiunii de ultraj.

Cazul a fost analizat cu procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare, care  a dispus continuarea cercetarilor in stare de libertate, urmand ca la finalizarea acestora sa fie propuse masuri legale.

Referitor la faptul ca incidentul nu a fost mediatizat, va comunicam ca prin intermediul buletinelor de presa si al comunicatelor intocmite de Biroul Relatii Publice se transmit date despre evenimente operative aflate in competenta legala de solutionare a I.P.J. Maramures si in referire la actiuni, respectiv rezultatele acestora. In cazul constatarii unor infractiuni a caror competenta de cercetare penala revine, conform legii, procurorilor, furnizarea in spatiul public a oricaror informatii referitoare la faptele si persoanele care fac obiectul cercetarii, se face cu acordul acestora.

Asa cum am precizat si cu alte ocazii, ii asiguram pe toti cetatenii judetului Maramures ca vom raspunde prompt la toate sesizarile lor, astfel incat activitatea politistilor maramureseni sa fie reflectata/perceputa in mod obiectiv.

Corectitudinea actiunilor profesionale ale politistilor constituie o preocupare permanenta a conducerii inspectoratului.

I. SEF AL INSPECTORATULUI Comisar sef de politie, LIVIU-CONSTANTIN

CITESTE STIREA PUBLICATA IN PREMIERA PE SITE-UL NOSTRU

EXCLUSIV: SCANDAL INTR-UN CLUB DIN BAIA MARE. AGRESORUL A INJURAT POLITISTII VENITI LA FATA LOCULUI

Unde vor fi amplasate aparatele radar joi, 20 decembrie, pe drumurile din Maramures
Citeste
Un pacient a murit la usa medicului cardiolog
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.