Politisti, prezenti la schimbul de tura pe platforma cpl pentru a evita aglomeratia

De la inceputul pandemiei, cel mai risc in Sighetu Marmatiei de infectare in masa cu COVID-19 il reprezinta efectuarea schimbului de tura pe platforma CPL. In fiecare zi, la efectuarea schimbului de tura, in special in jurul orelor 15:00, exista o aglomeratie de mii de oameni. Doua-trei persoane daca sunt infectate, exista un risc real ca sute de persoane sa fie infectate.

Acest scenariu sumbru daca se implineste, intregul oras va intra in carantina totala, iar numarul total al infectatilor va fi cu miile si decesele in numarul sutelor.

Din pacate, fara anumite decizii ale CLSU, misiunea este una impo
Desi o parte dintre consilierii locali sigheteni au cerut public operatorilor de pe platforma industriala sa opreasca activitatea pentru cateva saptamani cu scopul de a reduce riscul de infectare cu COVID-19, din pacate marea lor majoritate nici nu au dorit sa auda.

In data de 10 aprilie a.c. intre orele 14:30 si 15:30, la efectuarea schimbului s-au prezentat doua echipaje de politie, asistate de doua echipaje de politie locala, pentru a incerca sa fluidizeze afluirea si defluirea muncitorilor, insa din pacate cu un succes limitat.

Desi muncitorii in marea lor majoritate s-au conformat indicatiilor politistilor, in actualul sistem de organizare a schimbului de tura este imposibil sa se evite aglomerarile de oameni.

Consilierul local Nicolae Iuga propune urmatoarea solutie pentru rezolvarea situatiei: "Comitetul local pentru situatii de urgenta trebuie sa se intruneasca de indata si sa decida urmatoarele:

  1. Debarcarea / imbarcarea muncitorilor la efectuarea schimbului de tura trebuie sa se desfasoare obligatoriu in incinta combinatului, iar autobuzele sa fie dispuse la distante considerabile unul fata de celalalt. Astfel am evita crearea unor multimi de oameni si situatiile in care cei iesiti din tura stau la gramada la chioscurile alimentare si la magazinele din fata combinatului.

2 Trebuie dispusa interzicerea parasirii incintei combinatului de catre muncitori la efectuarea schimbului, cu exceptia celor care se deplaseaza pe jos / cu bicicleta sau autoturismul personal. Acestia din urma trebuie lasati sa iasa din combinat in grupuri mici de persoane iar in fata platformei industriale doua echipaje de politie sunt suficiente a se asigura ca cei care ies isi continua deplasarea si nu se opresc pentru a forma grupuri mari de oameni.

  1. Echipajele de Politie trebuie instruite sa nu ceara adeverintele de angajator ale personalului muncitor, ci singurul lor scop este de a se asigura ca oamenii sunt in deplasare continua si se indeparteaza de platforma industriala.

Daca aceste masuri vor fi puse in aplicare, reducem foarte mult riscul raspandirii noului coronavirusului COVID-19", a declarat pentru Sighet 247 consilierul local.

Sursa Sighet247

Accident in Trestia. Doua autoturisme au fost lovite
Citeste
A iesit din carantina dezbracat pe strada. Ce le-a spus politistilor
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.