Politist rutier din sighet, acuzat ca a falsificat probele de la fata locului unui accident mortal petrecut la barsana pentru a o scapa pe cumnata sa


Acuze grave vin din partea mai multor localnici din comuna Barsana la adresa unui politist rutier din Sighet. Acestia il acuza pe agentul Moldovan Cristian, din cadrul Biroul rutier al Politiei municipiului Sighet, ca ar fi intervenit in afara orelor de serviciu la locul unui accident mortal petrecut in Barsana pentru a falsifica probe si a o scoate pe conducatoarea auto nevinovata.

Accidentul in cauza s-a produs in jurul orei 11:45 pe DJ 185, dinspre Barsana spre satul Valeni. In fapt, un autoturism condus de catre o femeie a surprins si accidentat un motociclist care se afla in depasirea acestuia. Conducatoarea auto a virat la stanga cu intentia de a intra in curtea unui imobil, unde locuia. In comunicatul Politiei se specifica faptul ca aceasta a semnalizat corespunzator intentia de a vira la stanga, fapt contrazis de catre cativa localnici, martori la accident. In comunicatul Politiei nu se specifica nimic despre faptul ca orice conducator auto, chiar daca semnalizeaza intentia de a schimba directia de mers, are obligatia de a se asigura temeinic atat din fata, cat si din spate ca manevra respectiva nu prezinta pericol pentru circulatia publica.

In timp ce conducatoarea auto a virat la stanga, autoturismul a blocat ambele sensuri de mers ale soselei, fiind lovit in usa fata stanga de catre motocicleta care se afla in depasirea autoturismului. In urma impactului, motociclistul, care nu detinea permis de conducere si nici nu purta casca, a fost proiectat peste autoturism, cazand in sant si suferind leziuni grave. Din pacate, acesta a decedat dupa cca o ora de la producerea accidentului.

Conform celor relatate de catre localnicii din zona, soferita R. Maria este cumnata agentului de politie Moldovan Cristian, incadrat la Biroul rutier al Politiei mun. Sighetu Marmatiei si este domiciliat in comuna Barsana. Soferita l-a sunat imediat pe cumnatul sau, agentul Moldovan Cristian, care nu era de serviciu, acesta ajungand la fata locului in mai putin de cinci minute de la producerea accidentului.

Tot localnicii mai sustin ca martor la intreaga tragedie a fost un angajat al firmei Sebi Marc SRL din Sighet, care, initial, ar fi sustinut ca autoturismul nu a semnalizat schimbarea directiei de mers. Martorul respectiv ar fi fost luat deoparte la o "discutie" de catre agentul Moldovan si, ulterior, si-ar fi schimbat declaratia, in sensul ca ar fi vazut ca, de fapt, autoturismul a semnalizat intentia de a schimba directia de mers. Totodata, agentul Moldovan a dispus mutarea masinii implicate in accident in afara partii carosabile. Ba chiar, conform localnicilor, acesta ar fi incercat sa stearga urmele de franare ale motocicletei de pe asfalt cu o bucata de bloc de tip BCA, care imprima urme albe precum creta.

Localnicii au sunat la 112 si au anuntat ca exista un motociclist grav ranit in urma unui accident, ambulanta sosind la fata locului in aproximativ 25 de minute si preluand victima care, din pacate, a decedat la scurt timp dupa sosirea la Spitalul mun Sighet.

Cativa localnici, martori la accident sau sositi imediat dupa producerea acestuia, sustin ca in tot acest rastimp de aproximativ 35 de minute, de la producerea accidentului si pana la sosirea ambulantei, nici agentul de politie Moldovan si nici conducatoarea auto nu au acordat niciun fel de ingrijiri medicale victimei, desi legea ii obliga sa acorde primul ajutor, lasand-o pur si simplu sa zaca in sant. Agentul de politie sighetean, sustin martorii, era preocupat mai mult de cum sa o scoata pe cumnata sa nevinovata de producerea accidentului, decat de soarta victimei.

Mai jos puteti urmari un VIDEO SOCANT cu motociclistul zacand singur in sant, fara sa primeasca niciun fel de ajutor. filmarea a fost facuta la aproximativ 10 minute de la producerea accidentului. In filmare se poate observa cum motociclistul accidentat geme de durere si cere ajutor, iar in fundal se observa autoturismul implicat in accident, care este mutat de pe sosea in afara partii carosabile.

La circa trei ore de la producerea accidentului si dupa decesul victimei, la fata locului a sosit o echipa de ancheta, formata dintr-un politist rutier din Sighet si laboratorul criminalistic apartinand Politiei mun. Sighet pentru a derula cercetarile la fata locului. Intre timp, mai multe probe au fost alterate cu concursul agentului de Politie Moldovan Cristian, potrivit celor prezenti la fata locului.

"Cand i-am spus ca nu face bine ce face si ca mai bine s-ar ingriji de victima, politistul Moldovan ne-a amenintat ca ramanem cu totii fara permis. Dar cum sa nu zic nimic cand vedem ca tanarul zacea in sant si el . Nu va fi dreptate in veci in tara asta!", a declarat un martor la accident pentru Sighet 247, cu rugamintea sa nu ii dezvaluim numele pentru a nu avea de suferit de pe urma unei eventuale razbunari a agentului de politie Moldovan Cristian.

Tanarul decedat, originar din judetul Iasi, locuia in comuna Barsana de aproximativ opt ani. Acesta lucra cu ziua prin sat pentru a-si castiga existenta. Localnicii sustin ca barbatul era muncitor si nu a creat probleme niciodata in comuna.

Sighet 247 a solicitat oficial Politiei judetului Maramures sa formuleze un punct de vedere cu privire la cele relatate in articol, punct de vedere ce va fi publicat de-ndata ce va fi primit.

Sighet 247 pune la dispozitia oricui se simte lezat de cele relatate spatiu pentru publicarea unui eventual Drept la replica, fiind un portal de stiri cu adevarat independent din Sighet, care are ca scop informarea corecta si completa a cititorilor sai.

Intra in dezbatere publica proiectul privind Statutul Politistului
Citeste
Liga Europa
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.