Politia rutiera in actiune

In perioada 9-15 martie, pe toate tronsoanele de drum din judet, politistii rutieri actioneaza pentru verificarea si impunerea folosirii centurii de siguranta si a dispozitivelor de fixare omologate, de catre ocupantii autovehiculelor aflate in trafic.

Actiunea se desfasoara simultan in toate statele membre ale Uniunii Europene, in cadrul controalelor T.I.S.P.O.L. Seatbelt.

Politistii rutieri isi propun sa constientizeze conducatorii auto si pasagerii aflati in autoturisme, cu privire la importanta utilizarii centurii de siguranta pentru reducerea riscului de deces in caz de accident sau a vatamarilor corporale grave. In cadrul actiunilor, politistii rutieri vor verifica si modul in care sunt montate scaunele auto pentru copii, cu scopul de a reduce numarul de minori raniti in accidente rutiere.

In Romania folosirea centurii de siguranta este obligatorie pentru toti ocupantii locurilor prevazute prin constructie cu astfel de dispozitive. Conducatorii de autovehicule trebuie sa informeze pasagerii cu privire la obligatia legala de a utiliza centura de siguranta in timpul circulatiei pe drumurile publice.

Centurile de siguranta constituie cele mai eficiente mijloace de protectie impotriva vatamarii in caz de accident rutier, fiind componenta de baza a sistemului de siguranta pasiva al oricarui autovehicul.

Conducatorilor de autovehicule le este interzis sa transporte copii in varsta de pana la trei ani in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta, cu exceptia celor destinate transportului public de persoane si a taxiurilor, daca acestia ocupa orice alt loc decat cel din fata.

Copiii cu o inaltime de pana la 135 de cm se pot transporta in autovehicule doar daca sunt prinsi sau fixati cu ajutorul unui dispozitiv de fixare in scaun pentru copii, instalat in autovehicul.
Conduceti preventiv! Respectati regulile de circulatie! Ganditi-va la siguranta dumneavoastra si a celorlalti!

Probleme mari legate de achizitiile de materiale: comanda de masti de protectie, blocata din cauza interdictiilor din Germania
Citeste
Coronavirus Romania, informatii oficiale: 17 persoane infectate, ancheta epidemiologica la spital
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.