Poienile de sub Munte: Un barbat aflat in stare precara si pe un drum cu acces dificil a avut nevoie de ajutorul salvamontistilor

Sambata dimineata, SPJ Salvamont Maramures a desfasurat o actiune impreuna cu Ambulanta Maramures.

Mai exact, in urma unui apel venit prin 112, salvatorii au fost anuntati ca in zona Poienile de sub Munte, pe un drum cu acces dificil, un barbat de 56 ani prezenta convulsii si o stare generala precara.

"Salvatorii montani ai formatiei Viseu, aflaii in echipa de prim raspuns, au ajuns impreuna cu colegii de la Ambulanta, au acordat primul ajutor stabilizand persoana, iar apoi au coborat-o pana la locul in care autoutilitara Ambulantei Maramures a avut acces auto.

Salvatorii montani se vor afla la datorie executand misiuni de patrulare si preventie in acest weekend in zonele turistice aglomerate ale judetului Maramures. Recomandam responsabilitate in abordarea traseelor turistice, echiparea corespunzatoare, detinerea unui dispozitiv care permite localizarea intr-un timp scurt a persoanei aflate in primejdie, precum si un comportament ireprosabil pe munte", precizeaza reprezentantii Salvamont Maramures.

Ludovic Orban anunta ca se inchid scolile, pentru alegerile locale
Citeste
O batrana din Romania, cu un copil in brate, in noua carte de rugaciuni a Papei Francisc
Citeste
Articol preluat de pe directmm.ro. Citeste tot articolul aici.