Podul de la intrarea in Baia Mare dinspre Recea, reabilitat de primarul Chereches fara aceptul CFR, dupa ani de rugaminti neluate in considerare

RUSINE, CFR!   Toata lumea cunoaste starea de degradare continua a cailor ferate, podurilor si statiilor CFR din Romania, dar si modul in care institutia care le adminstreaza NU ia nici un fel de masuri.

Desi pretul unui bilet de tren in Romania nu este cu nimic mai ieftin  decat in alte tari mai dezvoltate, felul in care arata si este folisita infrastructura cailor ferate in tara noastra este una absolut jenanta. Din nefericire, nici calatorii nu se pot bucura de conditii de drum macar la standardele minime in majoritatea trenurilor existente.

Nici macar acolo unde exista dorinta si implicare din partea administratiei publice locale, cei de la CFR nu vor nici macar sa auda de ajutor. Chiar daca, pe parcursul anilor, cel putin in Baia Mare, li s-a propus sa predea, strict pentru reabilitare, podul CFR din zona Garii, dar s-au facut demersuri chiar si pentru gara in sine. S-a dus primarul de la Ana la Caiafa si inapoi, a vorbit cu greii din CFR, cu ministerul de resort si cine stie cate alte persoane cheie din Guvern. Insa…nimic. Asa ca s-a saturat si s-a apucat sa reabiliteze, fara acceptul celor de la CFR Infrastructura.

Este vorba despre podul de la Dorna, de la intrarea in oras, o structura importanta si extrem de vizibila, amplasata la una dintre cele mai intens circulate artere de iesire/intrare in Baia Mare.

Dupa cum spune chiar el, primarul Catalin Chereches a incercat de nenumarate ori sa discute cu cei de la CFR Infrastructura, ba chiar a inceput sa se roage de ei sa renoveze podul. Cand si-a dat seama ca nu exista vreo sansa ca cei care administreaza caile ferate sa faca ceva in privinta podului, a decis sa se ocupe el. Dar, pentru ca podul nu e in administrarea municipalitatii, era nevoie de acordul celor de la CFR pentru renovarea acestuia. Acord care… surpriza: nu a fost dat. Asadar, Chereches a decis sa renoveze podul de la Dorna fara permisiunea CFR.

"Am renovat podul. Nu cred ca mai e cazul sa va descriu in ce conditii era, ati vazut de fiecare data cand treceati pe acolo, o rusine! M-am tot rugat ani de zile de cei de la CFR infrastructura sa imi dea acordul sa il renovez, daca pentru ei nu a fost o prioritate. Evident, nu au binevoit nici macar sa imi dea acordul sa ma ocup eu. Asa ca… l-am renovat fara acordul lor. Pentru baimareni, pentru Baia Mare, sa nu ne mai fie rusine ca din cauza lor una dintre intrarile in orasul nostru arata dezolant!", a scris primarul municipiului Baia Mare pe pagina sa de pe reteaua de socializare Facebook.

v jmv

Adrian Barbur/ActualMM

Elevii navetisti din judet au primit recomandari si sfaturi din partea politistilor
Citeste
VOLEI -Stiinta Explorari joaca doua amicale pe teren propriu
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.