Podul care leaga satu mare de maramures, finalizat anul viitor

Executia noului pod peste raul Somes, care va face legatura intre judetele Maramures si Satu Mare, in dreptul localitatilor Pomi si Seini, este in grafic. In primavara anului viitor, constructorul va monta structura metalica a podului propriu-zis, dupa care se mai toarna asfaltul, iar investitia va fi finalizata pana la finalul anului 2020. Este, practic, primul pod peste Somes construit dupa 1989, potrivit PresaSM.

Finantare de 3,2 milioane de euro

Gabriela Tulbure a declarat pentru PresaSM.ro ca valoarea totala a investitiei va fi 3,2 milioane de euro.

"Am obtinut dupa un efort considerabil, urmand toti pasii, finantarea podului peste Somes, in valoare de 3.2 mil. de euro. Este un succes, devenind o punte economica si de mare interes pentru locuitorii zonei, si benefica celor doua judete invecinate", a declarat Gabriela Tulbure.

De ce este important acest pod

Pozitia orasului Seini fata de cele trei orase mari din zona, respectiv Baia Mare, Satu Mare si Negresti-Oas, sunt caracteristici care-l claseaza ca fiind un nod important. De asemenea, din Seini porneste drumul DJ 109 I care asigura legatura cu drumul national DN 19, ce strabate municipiul Sighetu Marmatiei si ajunge la granita cu Ucraina. Drumul National DN1C / E58 asigura legatura cu municipiul Satu Mare si de acolo cu granita cu Ungaria.

Cele mai apropiate poduri peste raul Somes de orasul Seini se afla la 18,7 kilometri amonte, podul de pe DJ 193 de la Ardusat, iar in aval la 55.3 kilometri, podul Decebal din Satu Mare, de pe DN19, rezultand ca pe o lungime a raului de 74 de kilometri nu este nici un pod. Asta pana la finalizarea viitorului pod.

Sursa PresaSM

Cu ochii si etilotestul pe soferii care circulau prin Viseu de Sus
Citeste
Pompierii maramureseni au intervenit la incendii izbucnite la afumatorii, la cosuri de fum, dar si la un accident
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.