PNL pe primul loc, PSD pe doi si USR-PLUS pe locul 3

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019   Romanii au iesit intr-un numar masiv la vot ieri, 26 mai, atat in tara cat si in strainatate. Unii dintre votantii din diaspora au fost nevoiti sa astepte ore intregi la cozi interminabile pentru a-si putea exprima optiunea pe buletinul de vot. Au existat, din pacate, si cazuri nefericire in care romanii nu au mai avut cand sa voteze si au dat vina pe Ministerul Afacerilor Externe pentru proasta organizare.

Prezenta la vot in tara si in Maramures

In pofida acestor probleme, un numar mare de alegatori s-au prezentat ieri la urne. Potrivit Biroului Electoral Central, 49,02% dintre cetatenii cu drept de vot si-au exprimat optiunea in cadrul alegerilor parlamentare europene din acest an. Cea mai mare prezenta la vot s-a inregistrat in judetul Ilfov, unde s-au prezentat la urne un procent de 64,03% dintre alegatori. Si in Maramures prezenta la vot a fost una considerabila, nu mai putin de 42,91% dintre alegatori prezentandu-se la sectiile de votare .

41,28% dintre romanii cu drept de vot si-au exprimat optiunea in cadrul referendumului cu privire la justitie, astfel trecandu-se de pragul de 30%, prag necesar pentru ca referendumul sa poata fi validat.

Rezultate provizorii

Potrivit centralizarii datelor BEC de catre News.ro, rezultatele provizorii dupa numararea voturilor din 18.612 sectii din tara, reprezentand 99.31% din totalul de 18.740 sectii deschise, sunt urmatoarele:

 

-► PNL – 26,83% ,
-► PSD – 23.42%
-► Alianta 2020 USR -Plus – 21.29%
-► Pro Romania – 6,61%
-► PMP – 5.65%
-► UDMR – 5.47
-► ALDE – 4.24%

 

Stire in curs de actualizare.

 

ActualMM

Dupa alegeri, Liviu Dragnea face pasul inapoi dinspre presedintie, iar Marian Oprisan ii cere demisia
Citeste
Sase cadre didactice de la Centrul Universitar Nord Baia Mare au primit distinctia de Profesor Bologna
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.