,,Planul lui Bogdan" nu trece clasa la Limba Romana. Sloganul de campanie e gresit gramatical!

Carte multa nu se cere... S-au gripat ,,roatele"!

,,Din 27 septembrie punem Maramuresul pe roate!" este sloganul de campanie al PNL si al candidatului Ionel Bogdan la presedintia Consiliului Judetean. Asta rezulta din rasfoirea brosurii ,,Planul lui Bogdan", unde, pe niciuna din paginile de stanga, nu lipseste.

Intelegem ca Ionel a absolvit cu mari greutati liceul, frecventand cursurile a doua licee tehnice, unde se stie ca nu se face prea multa carte, acolo gasindu-si salvarea elevii de generala cu note mici si foarte mici, loazele care n-au putut accede la colegii pretentioase.

E corect sa nu avem pretentii de la sarmanul Ionel, asa ca nici nu-i punem in carca greseala fundamentala din acest slogan. Roata, elementul esential al intregii conceptii liberale despre dezvoltarea fantastica a judetului sub carmuirea PNL, are pluralul ,,roti", nu ,,roate"!

Conform DEX: ,,ROATA 1, roti, s. f. 1. Cerc de metal sau de lemn, cu spite sau plin, care, invartindu-se in jurul unei osii, pune in miscare un vehicul".

Exista si ,,roate" in vocabularul limbii romane, numai ca acest cuvant nu are nici o legatura cu rotile care se invart in jurul osiilor pentru ca Maramuresul sa poata parcurge traseul spre Raiul promis de liberalii locului.

Tot DEX-ul ne lamureste: ,,ROATA 2, roate, s. f. (Inv.) Unitate militara cu un efectiv aproximativ egal cu cel al unei companii. - Din rus., pol. rota (dupa roata 1)".

Vezi, Ionele, ce se intampla dupa ce i-ai alungat de pe langa tine pe cei care mai stiau si aveau ceva carte. Ai vrut sa fie toti din conducere la nivelul tau, ca mai jos nu se poate, si uite cum s-au tocat sute de mii de euro ca sa promovati si sa defilati sub o lozinca din cinci cuvinte simple, din care unul e scris gresit. Numai cele doua brosuri dedicate lui Ionel Bogdan s-au tiparit intr-un tiraj de 190.000 de exemplare!

Asa-i cand au ajuns sa faca politica toti nechematii, agramatii, repetentii, rebuturi ale societatii cu aere de mari conducatori.

Vremurile astea nu sunt propice pentru cuget, ci numai pentru muget...

Grigore Ciascai

Articolul ,,Planul lui Bogdan" nu trece clasa la Limba Romana. Sloganul de campanie e gresit gramatical! apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Imaginea bunicii din Iasi tiparita de Papa Francisc
Citeste
Au fost finalizate lucrarile la farmacia cu circuit inchis a Serviciului de Ambulanta Judetean Maramures (FOTO)
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.