Plangere depusa de un barbat din Sieu impotriva a doi politisti de frontiera

Un maramuresean a depus o plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Dragomiresti impotriva a doi politisti de frontiera, acuzandu-i pe acestia de purtare si cercetare abuziva, lovire si distrugere.

Plangerea a fost depusa de Florea Mihai, domiciliat in comuna Sieu, judetul Maramures.

In seara zilei de 16 ianuarie a.c., la ora 19:30, in timp ce se afla in stationare pe raza localitatii Stramtura, Florea Mihai a fost abordat de catre un echipaj al Politiei de frontiera apartinand ITPF Sighetu Marmatiei, echipaj format din opt politisti de frontiera, conform sighet247.

Maramureseanul arata in plangerea depusa ca doi dintre politisti i s-au adresat in mod jignitor si l-au amenintat pe acesta cu bataia, spunandu-i ca este suspect ca detine in masina marijuana. Simtindu-se amenintat, atat el cat si familia acestuia care se afla in masina, Florea Mihai a format de pe telefon numarul unic de urgenta 112, pentru a chema un echipaj de Politie si sa se planga legat de modul de interventie al frontieristilor.

Vazand acestea, un politist de frontiera din cadrul echipajului, numit Mihai Dzidzac, i-a smuls lui Florea Mihai telefonul din mana, l-a injurat si i-a aplicat mai multe lovituri peste fata cu bastonul. Ceilalti membri ai echipajului au asistat pasiv la scenele de violenta, potrivit faptelor descrise in plangere. Cand Florea Mihai i-a spus politistului ca va depune plangere la procuratura, politistul violent i-a replicat ca nu are decat, deoarece dansul se afla in relatie de stransa prietenie cu procurorul de la Parchetul de pe langa Judecatoria Dragomiresti si ca nu i se va intampla nimic. Mai mult, infuriat de afirmatia lui Florea Mihai, acesta i-a aplicat in continuare alte lovituri, apoi l-a luat pe sus din masina si l-a transportat la Spitalul municipal Sighet pentru a fi verificat, in calitate de sofer, daca este baut sau nu . In timp ce a fost luat pe sus, autoturismul sau a fost avariat: parbriz fisurat, spoiler fata dreapta crapat si alte elemente deteriorate.

Dupa ce s-au prelevat probele biologice la Spital, Florea Mihai a fost dus cu duba Frontierei la sediul ITPF Sighet, fiind lovit in continuare in duba si amenintat ca daca va face plangere va primi astfel de batai foarte des. Florea Mihai a fost tinut la declaratii la sediul ITPF Sighet pana la ora 5 dimineata. In cadrul anchetei, parca desprinsa din era stalinista, sub amenintarea bataii si inchiderii in beci "unde va vedea el ce este bataia", Florea Mihai a fost obligat sa semneze o declaratie pe care nici nu a avut voie sa o citeasca. In timpul anchetei, Florea Mihai arata in plangere ca ar fi fost preluat la bataie de catre ofiterul Ardelean Sorin, care l-a amenintat ca daca nu semneaza declaratia il va impusca.

Dupa ce a semnat declaratia, lui Mihai Florea i s-a mai aplicat inca vreo doua lovituri, asa ca sa tina minte, si a fost eliberat.

Plangerea impotriva politistilor de frontiera a fost depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Dragomiresti in data de 21 ianuarie a.c.

Sighet 247 asteapta un punct de vedere cu privire la aceste acuzatii grave care se aduc unor angajati ai Institutiei, acuze, care daca se adeveresc, ridica serioase semne de intrebare cu privire la increderea si profesionalismul unor lucratori ai acesteia. Imediat ce se va primi un punct de vedere al ITPF Sighet, acesta va fi publicat la prezentul articol.

Mentionam ca nu este pentru prima data cand ITPF Sighet se afla in astfel de situatii, acuzatii cu privire la agresiuni savarsite de catre politistii de frontiera existand si in trecut.

sursa sighet247.ro

Dupa drone si snowmobilele sunt folosite in contrabanda de tigari
Citeste
Actiuni ale politistilor maramureseni in domeniul operatiunilor cu substante si deseuri periculoase
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.