Pistol neletal gasit de politistii de frontiera la un borsean de 18 ani

​Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures au descoperit, in torpedoul unui autoturism condus de catre un maramuresean de 18 ani, un pistol din categoria armelor neletale supuse autorizarii si un incarcator cu un proiectil de plumb, pentru care nu avea autorizatie de procurare si detinere.

In data de 13 noiembrie a.c., in jurul orei 15.00, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control desfasurate in zona de competenta, lucratori din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures au oprit in trafic, pentru control, pe o strada din localitatea de frontiera Borsa, un autoturism marca Volkswagen Golf.


La volanul autoturismului se afla cetateanul roman G.T., in varsta de 18 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
In urma controlului specific efectuat asupra autoturismului a fost descoperit, in torpedou, un pistol din categoria armelor neletale supuse autorizarii, precum si un incarcator cu un proiectil de plumb.
Echipa operativa a stabilit faptul ca pistolul respectiv, marca Umarex, de calibrul 4,5 mm, intra in categoria armelor neletale.
Deoarece tanarul nu a putut prezenta autorizatie de procurare si detinere, arma neletala si incarcatorul cu proiectil, in valoare de 2.000 lei, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.
Avand in vedere cele constatate, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, urmand ca la final sa fie luate masurile legale ce se impun.

Galerie foto
Citeste
Perchezitii la persoane banuite de proxenetism
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.