Pilotul ar fi trait inca 24 de ore dupa impactul cu solul

Apar informatii noi referitoare la tragedia aviatica produsa la 15 km de Sapanta in zona muntoasa. Asa cum anticipam inca de la primul articolul publicat pe site-ul nostru, anchetatorii contureaza tot mai mult ideea unui zbor de contrabanda cu tigari din Ucraina.

Specialistii de la CIAS veniti la locul tragediei pentru a inspecta epava elicopterului, au gasit in interiorul acesteia un mecanism de transport si eliberare din aer a baxurilor cu tigari.

Alaturi de specialistii de la CIAS, la locul tragediei au ajuns si criminalistii. Toti au ajuns in zona cu masini de teren pentru ca accesul este extrem de dificil si se face pe un drum forestier lung de aproape 15 kilometri.

Acestia au dezmembrat epava bucata cu bucata pentru a cauta indicii. A fost exclusa o prima varianta: aceea ca elicopterul a ramas fara combustibil deoarece in momentul in care epava a fost intoarsa din rezervoare a inceput sa curga benzina. Surse din randul anchetei ne-a dezvaluit faptul ca pe bord altitudinea era setata la 500 m iar elicopterul avea in bord 12.000 ore de zbor.

Totodata anchetatorii au observat foarte multe improvizatii atat la motor cat si la caroserie. De asemenea, placuta cu seria motorului era smulsa intentionat. Insa, anchetatorii au gasit o serie pe motor, dar urmeaza sa vada daca nu cumva motorul a fost inlocuit intentionat pentru a nu putea fi urmarit in cazul unui incident aviatic.

In elicopter s-au mai gasit astazi si un telefon, dar si un GPS. Anchetatorii spera ca dupa analiza acestora sa poata afla traseul pe care l-a urmat zborul clandestin.

Surse din randul anchetatorilor ne-au dezvaluit si faptul ca rezultatele necropsiei asupra cadavrului pilotul din Belarus, Dimitri Evghenevic Kostikov, sunt destul de clare.

Comandantul adjunct al echipei de elicoptere din Minsk a trait aproape 24 de ore dupa ce s-a prabusit in zborul clandestin din Romania.

Medicii legisti spun ca pilotul a suferit multiple traumatisme, dar nu care sa ii puna viata in pericol. Cea mai grava rana gasita ar fi fost o fractura de femur. Asadar, este foarte posibil ca acesta sa mai fi trait cel putin 24 ore dupa impact. Insa conditiile vitrege din zona, frigul si zapada i-ar fi adus moartea.

 

 

Citeste si

IPOTEZE DUPA ACCIDENTUL AVIATIC DE LA SAPANTA: ELICOPTERUL SE INTORCEA IN UCRAINA. LA UN TRANSPORT DE TIGARI SE PUTEA CASTIGA 10.000 EURO

Circulatie blocata in pasul prislop, din cauza unor bolovani cazuti pe sosea
Citeste
Fetita de 6 ani disparuta ieri din repedea este cautata de sute de persoane
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.