PETROVA: Prima localitate din judet care iese din carantina. La Viseu de Jos, carantina zonala a fost prelungita



Petrova, prima localitate din Maramures pentru care s-a luat masura carantinarii, in data de 22 octombrie 2020, este, oficial, prima localitate pentru care nu s-a mai prelungit masura carantinarii. Asadar, localitatea a iesit oficial din carantina, iar cetatenii nu mai au nevoie de declaratia pe propria raspundere pentru a iesi din gospodarii.

Viseu de Jos, insa, a doua localitate carantinata din judet, mai ramane in aceasta situatie pentru inca 10 zile. Decizia de prelungire a masurii a fost anuntata azi, 22 noiembrie, de catre Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Maramures.

"Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures a primit Ordinul Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta nr.4660067/2020, privind prelungirea masurii de carantina zonala, pentru o perioada de 10 zile, incepand de astazi, 22 noiembrie a.c., ora 12.00, pentru localitatea Viseu de Jos, a declarat presedintele CJSU, prefectul Nicolae-Silviu Ungur. Prin Ordinul Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta nr. 4660067/2020, Secretar de Stat Dr. Raed Arafat sunt mentinute responsabilitatile si masurile initiale de sanatate publica in scopul prevenirii, limitarii si raspandirii infectiei COVID-19", se arata in comunicatul CJSU.

Masura carantinarii municipiului Baia Mare expira marti, 24 noiembrie

Baia Mare a fost primul dintre orasele importante ale Romaniei pentru care autoritatile au luat masura carantinei, desi rata incidentei era de putin peste 6/1.000 de locuitori. Marti, 24 noiembrie, se implinesc 14 zile de la momentul intrarii in vigoare a ordinului. Asadar, din data de 25 noiembrie, Baia Mare ar putea scapa de declaratia pe propria raspundere. Avand in vedere ca atat municipiul cat si intreg judetul se afla pe un trend descendent al numarului de noi infectari, autoritatile judetene admit ca exista sansa ca masura sa nu fie prelungita pentru Baia Mare. Asta daca, evident, cetatenii vor continua sa respecte regulile de siguranta iar rata de infectare va continua sa scada.

"Speranta noastra este sa ramana acest trend descrescator. Daca va fi asa, am putea vorbi despre o neprelungire a carantinei in Baia Mare", a declarat prefectul Nicolae-Silviu Ungur pentru directmm.ro

Lista localitatilor si comunelor din judet aflate in carantina in acest moment:
Comuna Recea, impreuna cu satele apartinatoare (Sasar, Mocira, Lapusel, Bozanta Mica)
Tautii Magheraus
Sacalaseni
Baia Mare
Grosi
Satu Nou de Jos
Viseu de Jos

Sursa ActualMM

Articolul PETROVA: Prima localitate din judet care iese din carantina. La Viseu de Jos, carantina zonala a fost prelungita apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Trotinetele electrice, inmatriculate si inregistrate la RAR
Citeste
Marturia unei baimarence bolnava de COVID: Am fost in IAD
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.