Peste 90 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasarii in afara locuintei, sanctionate

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne si ale Ministerului Apararii Nationale si politistii locali au executat, in ultimele 24 de ore, pe raza judetului Maramures, 68 de misiuni in sistem integrat.

Pentru paza locatiilor de carantinare, verificarea persoanelor aflate in evidente cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor care au venit in tara, identificarea persoanelor care se sustrag masurii de izolare la domiciliu, mentinerea ordinii si sigurantei publice, verificarea comercializarii produselor in pietele agroalimentare si in zona centrelor comerciale si verificarea respectarii de catre societatile comerciale si persoanele fizice autorizate a restrictiilor impuse dupa declararea starii de urgenta au fost angrenate 135 de efective si 36 mijloace de mobilitate.

In conformitate cu prevederile ordonantelor militare au fost preluate si conduse in carantina institutionalizata 21 de cetateni care au venit in tara din state aflate in zona rosie de risc. La nivelul unitatilor administrativ-teritoriale au fost verificate peste 500 de persoane aflate in evidente pentru respectarea masurii de izolare la domiciliu. S-au aplicat 108 sanctiuni contraventionale in valoare de 232 705 lei.

Au fost depistate, identificate si sanctionate contraventional, in timpul misiunilor, 91 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasarii in afara locuintei/gospodariei, in conformitate cu prevederile Ordonantei Militare nr.3/2020. In judetul nostru sunt 18 locatii de carantinare. In izolare la domiciliu sunt 225 de persoane, statistica ce include si membri familiei. Se afla in carantina 404 persoane venite in tara din state situate in zona rosie de risc si care in conformitate cu procedurile stabilite au intrat in carantina institutionalizata.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures solicita cetatenilor sa respecte prevederile ordonantelor militare, masurile stabilite de autoritati in aceasta perioada, regulile de distantare sociala/fizica si masurile de igiena recomandate de catre specialisti.

Este important sa nu se deplaseze pe perioada sarbatorilor pascale la rude, sa evite vizitele la prieteni, dar si sa nu primeasca musafiri. Responsabilitatea actiunilor fiecaruia dintre noi, purtarea mastii in spatii publice sau a altor materiale de protectie a gurii si nasului, conform hotararii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta va contribui la prevenirea si limitarea infectiei cu COVID-19. Reamintim populatiei sa se informeze doar din surse oficiale.

Informatii cu privire la persoanele infectate cu COVID-19, starea lor de sanatate si numarul de teste efectuate sunt comunicate doar la nivel central de catre Grupul de Comunicare Strategica.

Coronavirus, 19 aprilie 2020: Ramanem la 55 cazuri active in Maramures , 1.892 vindecati, 434 decedati, 256 la ATI
Citeste
Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne si ale Ministerului Apararii Nationale au executat, in ultimele 24 de ore, pe raza judetului Maramures, 68 de misiuni
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.