Peste 800 societati comerciale si persoane fizice don maramures verificate de politistii specializati in investigarea criminalitatii economice

Pe tot parcursul lunii aprilie politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au continuat actiunile pentru verificarea respectarii prevederilor impuse agentilor economici.

Au fost efectuate controale la 589 societati comerciale si 248 persoane fizice care ofera spre vanzare produse alimentare si nealimentare, au fost oprite pentru verificari mai multe autovehicule care transportau produse si au fost continuate actiunile pentru verificarea agentilor economici din domeniul servirii si consumului de produse alimentare si bauturi alcoolice si nealcoolice in cadrul unor restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, dar si in domeniul jocurilor de noroc, a ingrijirii personale, stomatologice si in centre comerciale de pe raza intregului judet, constatandu-se ca acestea nu sunt deschise si nu deruleaza activitati.

In urma controalelor, pentru neregulile constatate politistii au aplicat 158 de sanctiuni contraventionale pe linia O.U.G. 28/1999 privind obligativitatea agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, pe linia Legii nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si pe linia Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Valoarea amenzilor aplicate a fost 450.000 lei.
De asemenea, in cadrul activitatilor desfasurate in aceasta perioada au fost confiscate produse in valoare de aproximativ 22 000 de lei, 13.000 tigarete si au fost ridicate diferite sume de bani, in valoare de 22.854 de lei.
Totodata au fost constatate 5 infractiuni de contrabanda, o infractiune de fals in inscrisuri sub semnatura privata, o infractiune de uz de fals, in toate cazurile fiind intocmite dosare penale, iar sub coordonarea procurorului se continua cercetarile pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in activitatea infractionala.
Politistii vor continua astfel de actiuni si in perioada care urmeaza.

Italia, Ungaria, Austria, Germania, Belgia, Grecia, Polonia isi relaxeaza de azi restrictiile
Citeste
Ziua internationala a pompierilor
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.