Peste 8 mii de pachete cu tigari de contrabanda au fost confiscate de politistii

PERCHEZITII IN BAIA MARE SI FARCASA  Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice – Biroul de Combatere a Contrabandei au efectuat doua perchezitii domiciliare si una auto si au descoperit aproape 170.000 de tigarete de diferite marci, produse accizabile care trebuiau supuse unui regim vamal si care proveneau din contrabanda, destinate comercializarii.

Pornind de la o informatie detinuta de politistii Sectiei 3 Politie Rurala Farcasa, care au suspectat activitati ilicite la domiciliul unei femei de 77 de ani din comuna, ce ar fi depozitat tigari de contrabanda, politistii specializati in combaterea contrabandei au decoperit ca aceasta detinea cantitatea de 1.171 pachete cu tigari de contrabanda.

In urma verificarilor efectuate pentru stabilirea provenientei tigarilor de contrabanda, politistii au identificat furnizorul, un barbat de 33 de ani din Baia Mare si au stabilit cateva locatii unde se presupunea a fi constituite depozite clandestine de tigari de contrabanda.

Sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare au fost autorizate perchezitiile domiciliare si auto care au dus la identificarea altor 7.297 pachete cu tigari, pe raza municipiului Baia Mare.

In cauza s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de cele doua persoane identificate,  pentru savarsirea de infractiuni asimilate contrabandei, prevazute de art. 270 al. 3 din Legea nr. 86/2006.

 

Informatii furnizate de IPJ Maramures

Masinile noi din UE vor trebui dotate obligatoriu cu dispozitive care limiteaza viteza incepand cu 2022
Citeste
3 podiumuri pentru sportivii baimareni de la Galactic Dance
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.