Peste 7 de mii de pachete cu tigari de contrabanda au fost confiscate de politistii de frontiera

ACTIUNE IN VALEA VISEULUI  Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma unor actiuni specifice, cantitatea de 20.660 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 242.200 lei.

Ieri dimineata politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 02.00, un echipaj al politiei de frontiera a observat, pe directia localitatii Valea Viseului, judetul Maramures, mai multe persoane care transportau, de la frontiera de stat catre interiorul tarii, mai multe colete voluminoase.

 

 

Imediat, politistii de frontiera au actionat pentru retinerea persoanelor in cauza efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestea au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul ucrainean.

Pentru retinerea persoanelor care nu s-au supus somatiilor legale prin voce, lucratorii nostri au tras 3 focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, insa nici de aceasta data cei in cauza nu s-au oprit, ci au sarit in apa raului Tisa si s-au intors inot pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autoritatile de frontiera din Ucraina in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

Coletele cu tigari au fost transportate la sediul sectorului, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.000 pachete cu tigaride provenienta ucraineana, a carei valoare se ridica la suma de 81.900 lei.

Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si de trecere ilegala a frontierei de stat, efectuandu-se totodata verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi dispuse masurile legale ce se impun.

 

Informatii furnizate de ITPF Sighetu Marmatiei

3 podiumuri pentru sportivii baimareni de la Galactic Dance
Citeste
Concert pascal la Biserica greco-catolica Sfanta Cruce din Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.