Peste 600 de participanti la cea de-a v-a editie a conferintei "medicina de urgenta azi"

Conferinta Medicina de Urgenta Azi, desfasurata in perioada 30 ianuarie – 2 februarie 2020 a adunat, in Maramures, peste 600 de participanti din intreaga tara – aproximativ 200 de persoane prezente la eveniment au venit din alte judete, dar si din strainatate.

Lucrarile conferintei au fost sustinute de peste 80 de lectori proveniti de la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare, universitati de medicina, spitale judetene de urgenta din intreaga tara, institute si clinici de specialitate, inspectorate pentru situatii de urgenta, Inspectoratul General de Aviatie, Serviciul Judetean de Ambulanta, Salvamont, Serviciul de Ajutor Maltez si alte structuri reprezentative din segmentul medicinei si situatiilor de urgenta. Temele abordate de catre coordonatorii stiintifici au fost complexe si au acoperit un spectru larg de specializari medicale de la medicina de urgenta, anestezie si terapie intensiva, cardiologie, ginecologie, hematologie, pediatrie etc.
Cei prezenti au aflat informatii extrem de utile si privind salvarea din medii ostile sau dispecerizarea resurselor aeriene de la pilotii Inspectoratului General de Aviatie, dar si despre gestionarea unor situatii de urgenta si alte teme prezentate de inspectori sefi ai inspectoratelor pentru situatii de urgenta. Expunerile teoretice au fost completate de o serie de demonstratii practice. Workshopurile in cadrul carora participantii au avut posibilitatea de a-si dezvolta deprinderile au vizat tematici variate, din randul carora amintim resuscitarea cardio respiratorie si manevrele de dezobstructie la copil si adult, utilizarea dispozitivelor medicale in trauma, suportul ventilator si tehnici conexe la pacientul critic etc.

"In urma cu cinci ani am dat startul, timid, primei editii a Conferintei de Medicina de Urgenta. De la an la an, numarul participantilor a fost intr-o continua crestere, ajungand, in cazul editiei curente, la peste 600 de persoane. A fost o idee geniala, sa aducem elita lumii medicale in Baia Mare, deoarece educatia continua si schimbul de informatii faciliteaza perfectionarea actului medical si cresterea sigurantei pacientului", a precizat ec. Sorina Pintea, managerul Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare.

Reprezentantii institutiilor partenere implicate in organizarea evenimentului aduc multumiri tuturor invitatilor, lectorilor, participantilor, dar si mass-mediei locale si nationale pentru contributia adusa in desfasurarea si promovarea, cu succes, a unei noi editii a Conferintei "Medicina de Urgenta Azi". Organizatorii transmit multumiri si Colegiului Medicilor din Romania si Ordinului Asistentilor Medicali Generatisti si Moaselor din Romania, dar si filialelor din Maramures ale acestor entitati.
Evenimentul a debutat in cursul zilei de joi, 30 ianuarie 2020, cu lucrari stiintifice, urmat de un spectaculos exercitiu de salvare. Prima parte a zilei de vineri a adunat, la festivitatea de deschidere, reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, dar si ai unor structuri medicale si pentru situatii de urgenta din intreaga tara. Momentul festiv a fost urmat de sesiuni interdisciplinare care au continuat si in zilele de sambata si duminica, 31 ianuarie si 1 februarie 2020, in cadrul carora cei prezenti au aflat elemente de noutate din segmentul medicinei si situatiilor de urgenta.

Conferinta a fost organizata prin colaborarea mai multor entitati – Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare, Asociatia "Prietenii Spitalului", Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj Napoca, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Gheorghe Pop de Basesti" al judetului Maramures, SMURD Maramures, Directia de Sanatate Publica Maramures, Serviciul Judetean de Ambulanta Maramures si Serviciul Public Judetean Salvamont Maramures.

Surprins la furat de un jandarm aflat in timpul liber
Citeste
Pesta porcina africana confirmata la un porc mistret gasit decedat pe un fond de vanatoare la Ocolis
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.