Peste 500 de persoane cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu, verificate de echipajele mai

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Apararii Nationale au executat, in sistem integrat, in ultimele 24 de ore, pe raza judetului Maramures, 100 de misiuni.

In acestea au fost angrenate 341 de efective care au procedat la verificarea persoanelor aflate in evidente cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu, la paza locatiilor de carantinare, la fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor care au venit in tara actiuni de combatere a criminalitatii economice, la depistarea si identificarea persoanelor care se sustrag masurii de izolare la domiciliu, la mentinerea ordinii si sigurantei publice, la verificarea respectarii de catre societatile comerciale si persoanele fizice autorizate a interdictiilor impuse prin ordonantele militare.

Politistii, jandarmii, politistii de frontiera, politistii locali si militarii au verificat, la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale peste 500 de persoane cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu. S-au aplicat 159 de sanctiuni contraventionale in valoare de 220.595 lei pentru nerespectarea prevederilor legislatiei in vigoare. De asemenea, s-a procedat la confiscarea de bunuri materiale in valoare de peste 6900 lei. Pe timpul executarii misiunilor au fost depistate, identificate si sanctionate contraventional 109 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasarii in afara locuintei/gospodariei, in conformitate cu prevederile Ordonantei Militare nr.3/2020. Datele centralizate la nivelul Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei Maramures releva ca sunt 16 locatii de carantinare. In izolare la domiciliu sunt 607 persoane, statistica ce include si membri familiei. In carantina se afla 735 de persoane venite in tara din state situate in zona rosie de risc si care in conformitate cu procedurile stabilite au intrat in carantina institutionalizata. Prefectul Nicolae-Silviu Ungur, presedintele CJSU Maramures, solicita cetatenilor sa respecte prevederile ordonantelor militare, normele de igiena si de distantare sociala/fizica recomandate de catre specialisti, regulilor stabilite de autoritati prin purtarea mastii sau a altor materiale de protectie in spatiul public, evitarea deplasarilor care sunt inutile, dezinfectarea obiectelor de folosinta uzuala . Informatiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sanatate, numarul de teste sunt comunicate la nivel central de catre Grupul de Comunicare Strategica.

Seful postului de politie comunal satulung, sculptor in timpul liber, a transpus in lemn profesia pe care o practica
Citeste
Sighetean arestat preventiv pentru ultraj
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.