Peste 250 de tineri, prezenti la Catedrala Episcopala "Sfanta Treime" din Baia Mare

DE SFANTUL ARHIDIACON STEFAN  Credinciosii s-au adunat cu mic, cu mare, unii in straie populare, toti cu inima deschisa sa primeasca invatatura de la Preasfintitul Parinte Iustin. 27 decembrie este si ziua tineretului ortodox dupa ce, la data de 27 decembrie 2014, PS Iustin a proclamat in mod solemn ca Sfantul Arhidiacon Stefan, Intaiul Mucenic, sa fie protector al tinerilor ortodocsi din Eparhia Maramuresului si Satmarului.

Tot la data de 27 decembrie, dar in anul 2016, in Episcopia Maramuresului si Satmarului a fost mare sarbatoare: instalarea Preasfintitului Parinte Iustin si al XXX-lea episcop din istoria de peste 600 de ani a Eparhiei.

"Astazi, joi, 27 decembrie 2018, a avut loc sarbatorirea ocrotitorului, Sfantul Apostol, intaiul Mucenic si Arhidiacon Stefan, la Catedrala Episcopala "Sfanta Treime" din Baia Mare. Am avut onoarea sa primim delegatii ale tinerilor din toate protopopiatele Eparhiei, insumand peste 250 de tineri", a scris primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, pe pagina sa de pe reteaua de socializare Facebook.

Sfanta Liturghie a fost oficiata de Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, impreuna cu Presfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu vicar, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. La final, tinerii din cele opt protopopiate au colindat ierarhii si credinciosii prezenti la acest important eveniment.

Foto: Facebook/ Catalin Chereches

Roman, UCIS in Sicilia, de catre un italian nemultumit ca acesta se casatorise cu o ruda de-a lui
Citeste
Un biciclist din Ulmeni a fost grav ranit
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.